HandbollHK MalmöNyheter

Ny bortaseger när Sävehof kopplade greppet på HK Malmö

Siffrorna 23-22 till Sävehof mot HK Malmö ljög rejält. Det blev jämnt mot slutet när HK Malmö bjöds in och var nära att tvinga fram en förlängning. Men det var inte en jämn match. I 55 minuter var Sävehof överlägset.

– Idag förtjänade vi inte att vinna. Det kan man knappast göra om det bara blir 22 mål. I början var vi inte påkopplade och kom efter. Bakåt stod vi hyfsat, men vi tappade bollar, kastade bort bollar och gav bort bollar. Det går inte att göra i ett slutspel, konstaterade HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen och fortsatte.

– Vi gjorde dessutom alldeles för få mål från nio meter, ja egentligen stämde det inte nånstans. Vi tog inte lägena och när vi gjorde det brände vi. Sävehof gjorde det bra och svårt för oss. Men det är slutspel. Alla lagen som är kvar är bra och spelar man som vi gjorde vinner man inte. Så är det.

Jim Andersson kom igång på kanten i den andra halvleken och målvakterna Dan Beutler och Robin Paulsen Haug hade enstaka stunder av briljans. Men Sävehof vann målvaktskampen också och spelare som Joakim Larsson, Gzim Salihi och William Bogojevic hade HK Malmö svårt att få stopp på.

Nu har Sävehof 2-1 i matcher i SM-kvartsfinalen och kan avgöra i nästa match på hemmaplan den 17 april. Eventuellt kan Magnus Persson vara tillbaka i HK Malmö till dess.

Om Sävehof vinner blir det dock ett rejält trendbrott. Hittills har lagen mötts fem gånger i serien och slutspelet. Varenda gång har bortalaget vunnit!

– Svårt att se fem av fem som en slump. Men idag var det inte något sådant som avgjorde. Vi var inte bra nog för att vinna, konstaterade Stian Tönnesen.

Ifall HK Malmö vinner och det blir avgörande i Baltiska Hallen måndagen den 22 april får vi kanske börja prata om att det är Sävehof som har bortafördel i den femte matchen?

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close