skanesport_desktop-panorama-1

Avspark Div4FotbollIFK SimrishamnNyheter

Simrishamn hoppas kröna jubiléet med uppflyttning

Division 4-premiären står för dörren.
I den östra serien bär IFK Simrishamn favoritskapet.
– Om vi vinner serien eller kvalar är skitsamma. Vi ska upp hela vägen i alla fall, säger tränaren Marcus Svensson.

De två senaste säsongerna har IFK Simrishamn missat kval med minsta möjliga marginal, då de slutat fyra respektive trea. När klubben nu firar sitt 100-årsjubileum hoppas de kunna kröna det med en efterlängtad uppflyttning till trean.

– Det känns positivt. Vi har förstärkt med vad vi har fattats lite de sista åren för att ta det sista klivet. Det är bra karaktärsspelare med bra kvalité. Vi blickar in på säsongen med full tillförsikt, säger tränaren Marcus Svensson.

Tränaren menar att IFK Simrishamn de senaste åren saknat några karaktärsspelare. I vinter har de däremot förstärkt med vinnarskallarna som ”står upp lite när det blåser”. Från division två och Österlen FF har de tunga pjäserna Tibor Cica och Jonathan Karlsén anslutit.

– Tibor var för bra för division två och är alldeles för bra för division fyra. Han har ett fotbollstänk som är långt, långt före alla andra. Jonathan var en kultbärare i Österlen och var lagkapten i många år. Han är precis den spelare vi behöver. De andra nyförvärven är mer anonyma men även de är duktiga och bra karaktärsspelare. Men i Bassam, Jonathan och Tibor är det kvalité rakt igenom.

Med de sista pusselbitarna på plats hymlar inte klubben med vad de vill i år.

– Målsättningen är att gå upp. Om vi vinner serien eller kvalar är skitsamma. Vi ska upp hela vägen i alla fall.

Hela året kommer det firas i Simrishamn med anledning av 100-årsjubiléet. Om allt går som det ska avslutar seniorlaget jubileumsåret med glädjeskrik och guldhattar.

– Vi ska göra det bästa av det och försöka ta klivet upp på seniorsidan och sen knyta ihop det med ungdomssidan och medlemmar i föreningen.

NordicBet ger IFK Simrishamn oddset 1,40 på att vinna Division 4 Östra Skåne.

Artikeln är en del av Skånesports Avspark – biblarna inför division 3 och 4. Hela bibeln om division 4 östra hittar du här.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close