FotbollNyheterTorns IF

Torn-tränaren inför premiären: ”Vi har självförtroende”

Så, då var det äntligen dags för säsongsstart även i division 1. Torns IF tar emot IK Oddevold hemma i Stångby. Lagets huvudtränare, Richard Ringhov, ser fram emot drabbningen.
– Vi ska visa att vi är hemmalag, säger han. 

Under lördagen går Torns IF in i sin blott andra division 1-premiär någonsin. Ändå känns Stångby-laget rutinerat, etablerat och som ett lag att räkna med när serien startar på nytt.

– Det ska bli jättekul. Det är något vi verkligen längtat efter. Sen tycker jag att det har varit en väldigt bra försäsong spelmässigt. Vi har egentligen bara en dålig halvlek under vintern, tycker jag. Jag är väldigt nöjd med det som spelarna presterat, både tränings- och spelmässigt, det är jag. Nä, kul, kul att det verkligen kommer igång.

Vad vill du se från ditt lag imorgon?
– Jag vill se att det är vår hemmaplan. Att vi styr och ställer i matchen. Sen vill jag gärna se att vårt anfallsspel sitter, som vi slipat på under veckan. Sen bakåt, där vill jag att vi ska var kompakta. Det krävs på denna nivå att man är starka bakåt. Vi vi bestämmer. Och där har vi jättemycket med oss sedan i fjol, det känns som att spelarna fått lite rutin. Vi har ett jädra gott självförtroende, det är nästan så att man kan ta på det. Och det ska vi utnyttja i vårt spel.

Morgondagens motståndare, IK Oddevold, har spetsat sin trupp med ett par spelare. Detta har inte undgått Richard Ringhov, som ser med respekt på premiärmatchens bataljon.

– De är ett bättre lag än förra året. De har själva sagt att ”en mittenplats är realistisk”, men jag tror de är bättre än så. De har en stark offensiv. Men det har vi också och jag tror vi kommer hitta luckor att utnyttja i deras defensiv.

Försäsongen har sett bra ut i spel- och resultatväg. Men skador på viktiga spelare har varit ett störningsmoment.

Hur ser läget i truppen ut inför morgondagen?
– Ja, vi har ju två spelare in i Aron(Már Brynjarsson) och Truls(Verngren). Sedan har tre viktiga spelare skadade. Dino Mesic, Hugo Barsne och Patrik Östlund. Tråkiga skador. Men, men så är det i fotboll.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close