FotbollNyheter

Åkarp öppnade med storseger

Dag av seriepremiärer i Skånefotbollen. I Åkarp gjorde ÅIF processen kort med gästande Bjärreds IF.
– Ett bra resultat, framförallt – men även en fantastisk laginsats, säger Åkarps-tränaren Simon Forsén efter 5-0-segern. 

Åkarps IF tippas ligga högt upp i tabellen när division 4 sydvästra summeras i höst. Idag statuerade man exempel när Bjärreds IF effektivt avfärdades med hela 5-0.

– Vi gör det bra matchen igenom. Vi styr matchen. Släpper knappt till någonting bakåt, och är samtidigt starka framåt. En väl genomförd match.

Åkarp har sett bra ut även under försäsongen och kom verkligen in i säsongen med fart. Lagets tränare, Simon Forsén, nämner en av anledningarna.

– Vi har fått in väldigt bra energi i truppen. Med det blir det enklare att spela fotboll.

Speglade resultatet matchbilden, enligt dig?
– Jag skulle nästan kunna säga att vi skulle gjort ler mål. Deras målvakt gör ett par riktigt bra räddningar. Vi släpper knappt igenom någonting bakåt och gör det bra framåt som sagt. Så, ja, det tycker jag.

Var detta en försmak på vad man kan förvänta sig av er i år?
– Ja, så kanske det är. Vi har som ambition att ligga i toppen. Men samtidigt tar vi match för match. Jag kommer inte uttala mig om att vi ska vinna serien, utan vi tar match för match och ser hur länge det bär. För det är många tuffa matcher som kommer, avslutar Simon Forsén.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close