Ekets GoIFFotboll

Div 4 NV: Eket starkast i nykomlingsmötet

Skadeskjutet och med många nykomponerade lagledar.
Ändå kunde Ekets GoIF ta samtliga tre poäng i nykomlingsmötet borta mot Kullavägens BK efter 2-4 (0-2).

På Norrvallas konstgräs kände de båda lagen på varandra i en dryg kvart.
Sedan fick Sam Andreasson bollen mitt framför fötterna i fint läge i straffområdet – och skickade in ledningsmålet för Örkelljungagänget.
Precis innan paus skulle dessutom 0-2 komma, på en omställning där Jesper Persson kunde nicka in bollen.

Kullavägen pressade sina motståndare högt och fick utdelning för det en bit in i andra halvlek, när en inskickad boll i straffområdet touchade en eller två spelare och ställde Ekets målvakt.
– Efter det tar vi ledningen med 1-3 efter en hörnvariant och då kändes det nästan klart. Visserligen reducerade Kullavägen igen med dryga kvarten kvar, men jag tyckte att vi hade bra kontroll och kunde i slutminuterna dessutom göra 2-4 på ett friläge, säger Lillis Klasson, tränare i Eket.

Hur tyckte du att det såg ut spelmässigt?
– Helt okej. Det var en premiär på konstgräs med två nykomnlingar där Kullavägen rullade bra boll första kvarten. Sedan tog vi över mer och mer och efter 0-1-målet fick vi extra mycket energi.
– Tyvärr fick vi återigen en del skador i truppen, denna gång på kapten Emil Pålsson. Förhoppningsvis inget allvarligt dock. Vi har åtta skador just nu, sju av dem har kommit under träningsmatcherna…
Åtta skador? Ni kanske ska spela bowling och gå på spa i veckan istället för att träna?
– Haha, kanske det…
– Skämt åsido, skador händer och efter dagens insats med fyra mål måste vi ändå vara nöjda. Vi gör många mål och kan vi få andra bitar på planen att bli bättre blir det intressant. Jag är stolt över inställningen hos grabbarna, för det var en kämpainsats.

Härnäst väntar det förväntade topplaget Åstorp hemma.
– Det finns fyra-fem lag som har satsat och är riktigt duktiga, Åstorp är ett av dessa. Men vi ska försöka förstöra för dem.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close