skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborgs FF

Efter ryktena – Hörberg vill lyckas med TFF

Förra säsongen tog han Allsvenskan med storm. Nu hoppas Felix Hörberg bidra i Trelleborgs FF:s kamp mot toppen av Superettan – trots att det ryktats friskt kring honom under vintern. 
– Ingen anledning att stressa iväg, säger han. 

– Det är extremt skönt att vara igång. Man har ju tröttnat på träningsmatcher och sånt. Att få spela matcher som betyder något är väldigt, väldigt gött, säger Felix Hörberg om säsongsstarten.

I premiärmatchen mot GAIS stod 19-åringen för ett mål och en assist. I övrigt var Felix Hörberg hårt jobbande, offensivt som defensivt, för Trelleborgs FF.

– Ja, det var kul att göra mål. Skönt. Men det viktigaste är att laget går bra. Bara en bonus om jag får göra poäng.

Med ett stark första allsvensk säsong i benen går Felix Hörberg nu in i Superettan. Denna säsong blir han en viktig spelare för TFF – och krav på sig själv finns.

– Jag förväntar mig mycket av mig själv. Men samtidigt känner jag ingen press. Jag spelar mitt eget spel och är inte så orolig inför allt annat. Jag vill bidra med mål och assist – men ingen press, nej.

Men med bra prestationer följde rykten och spekulationer om Felix Hörbergs framtid. 19-åringen har nämnts i sammanhang av inrikes- och utrikesflyttar – men det är spekulationer han tagit med ro.

– Det har varit lärorikt, även om det inte hänt så mycket. Det har varit mycket snack och spekulationer. Många frågor som man fått hantera. Jag har försökt tänka på nuet, trots att det varit mycket. Jag har haft en bra dialog med min agent Jag skulle inte säga att det varit nära något. Jag har haft en tydlig dialog, både med TFF och med min agent. Men jag har känt att Superettan är en bra nivå för mig just nu. Det har inte funnits anledning att stressa iväg.

Hur starka känner du att ni är i Superettan-sammanhang?
– Jag tycker vi känns starka. Men det är svårt att säga efter en match, såklart. Vi har en stark känsla i gruppen, i laget. Vi är beredda att jobba för varandra och vill vara med där uppe och slåss.

Under söndagen väntar bortamatch mot Varberg BoIS. Felix Hörberg ser bara ett utfall.

– Vi ska ta med oss tre poäng hem, det är vi överens om, avslutar han.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close