skanesport_desktop-panorama-1

Avspark Div4FotbollIFK SimrishamnNyheter

Favorittippade Simrishamn besegrade Sjöbo i premiären

Division 4-säsongen är igång.
Storfavoriten IFK Simrishamn inledde med en 3-0-seger.

– Vi gör det vi har övat på hela försäsongen och får utdelning av det, säger Mikael Lindström efter vinsten mot Sjöbo IF.

Skånesport har inför säsongen släppt biblar för division 3- och 4-fotbollen. När den östra fyran på lördagseftermiddagen sparkade igång befann sig också Skånesport på plats på Korsavads IP och premiärmötet mellan IFK Simrishamn – Sjöbo IF.

På hemmaplan kunde också förhandsfavoriten IFK Simrishamn besegra nykomlingen med 3-0.

– Det är alltid tufft med en premiär men jag tycker vi gör det bra. Vi gör det vi har övat på hela försäsongen och får utdelning av det, säger Simrishamns Mikael Lindström (bilden) efter premiärsegern.

Vad är det som gör att ni vinner i dag?
– Vi tar de där extra meterna. Vi löper mycket för varandra, gör många saker rätt i den offensiva delen och har kyla när det väl gäller – och sätter dit dem.

Hemmalaget inledde vasst och skapade tidigt flera fina målchanser. Efter tio minuters spel kom också ledningsmålet, signerat just Mikael Lindström. Efter att ha fått bollen av Oskar Persson fintade Lindström bort sin försvarare, klev in i straffområdet och borrade in bollen i bortre hörnet.

– Vi pratade om det där inne och sa att ett tidigt mål kommer vara bra för oss. De kommer bli mer nervösa och kommer behöva trycka på för att komma ikapp. Det kommer öppna upp ytor och göra att vi kan spela runt och vinna matchen lättare. Det tyckte jag också stämde bra in på matchen, förklarar 1-0-skytten.

Baklängesmålet fick Sjöbo IF att vakna till och nykomlingen skapade den följande halvtimmen ett flertal vassa målchanser. Allra närmast en kvittering var Viktor Nielsen som efter drygt 30 minuters spel avslutade i stolpen.

– De gör det bra. Det är ett ungt lag, många duktiga killar. De springer mycket och kämpar hårt. Gör det tufft för oss men jag tycker inte vi viker ner oss ändå. Utan jag tycker vi står upp och fortsätter spela så som vi vill göra och får 1-0 med oss i halvtid.

Ledningen stod sig halvleken ut och likt i första rivstartade IFK Simrishamn den andra halvleken. Bara minuter efter halvtid såg Bassam Ahmad till att göra 2-0, sedan han fått gott om tid att sikta in sig på och sedan prickskjutit in bollen bakom Noah Eidesten i bortamålet.

– Det är jätteviktigt. Det blir tufft mentalt. Det blir en uppförsbacke och det blir tufft att ta sig ur det. Det ger ju slag sen på hela matchen.

Efter det andra målet var Sjöbo ett slaget lag och i den 89:e minuten såg Jatto Camara till att fastställa slutresultatet till 3-0. Just Camara gick omkull i straffområdet och på den efterföljande straffsparken slog han sedan själv säkert in bollen i mål.

Den östra fyrans storfavorit inledde därmed programenligt.

– Det är tufft. Vi har pratat om det hela försäsongen att det inte ska gå oss över huvudet att vi är favorittippade. För alla lag kan vinna över alla, så är det. Det gäller att vi visar att vi är favoriter också, gör det vi ska, tar poäng när det gäller och får lite resultat med oss.

Hur skönt är det att vara igång?
– Det är jätteskönt. Det är tre-fyra långa månader där man kör hårt och mycket så det är skönt när man kommer ut här på naturgräset och vet att det gäller. Det är jätteskönt att vara tillbaka.

Premiärsegern innebär att IFK Simrishamn omedelbart tar hand om serieledningen i den östra fyran. Dagens fem andra matcher slutade på följande vis: VMA IK 3-2 Fjälkinge IF, Janstorps AIF 3-1 Lunnarps BK, IFK Osby 0-2 Rydsgårds AIF Hörby FF 4-6 Näsby IF och Hjärsås/Värestorps IF 1-2 Vanneberga IF.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close