FotbollNyheterTorns IF

Ineffektivt Torn föll i premiären

Torns IF tog emot IK Oddevold i premiären av Ettan Södra. Trots att man dominerade större delen av matchen – och skottstatistiken – så lyckades Stångby-laget aldrig hämta ikapp underläget från första halvlek.
– En besvikelse, såklart, säger Torn-tränaren Richard Ringhov efter matchen. 

En soligt – men ack så blåsigt – Stångby IP bjöd upp till en härlig premiär. Allt som saknades var ett resultat att jubla över.

Bortalaget IK Oddevold tog ledning tidigt i matchen. Därefter inledde Torn en intensiv jakt på kvittering. Man skapade dussintalet heta målchanser, men bollen ville helt enkelt inte in.

– Jag vet inte vad jag säga riktigt… Vi kan inte göra mycket mer. Spelarna sliter i 90 minuter. Utöver de första 30 minuterna finns det bara ett lag på planen. Att vi tappar tre poäng här i dag, och inte ens får med oss en – ja, det är längesedan jag var med om något sådant. Vi gjorde allt utom mål – men det är ju de som räknas, säger en besviken Richard Ringhov efteråt.

Torn tog sig fram centralt – men främst på kanterna – där vänsteryttern Niclas Lundberg var en av flera att skapa stor oreda i Oddevolds försvar. Men Lundberg, precis som samtliga andra Tornspelare, fick slutligen lämna planen mållös.

–  Vi fullföljde vår matchplan. Sen blir det speciellt mot slutet, där de låter oss styra spelet. Men återigen – vi kan inte göra så mycket mer, tycker jag.

– Vi gjorde en bra premiär. En premiär där vi gick för tre poäng. Hade vi spelat om matchen, så hade vi nog inte gjort någonting annorlunda, avslutar Richard Ringhov.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close