FotbollIFK MalmöNyheter

Toppolitiker ny ordförande i IFK Malmö

Fram till valet var han kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg. På årsmötet följde medlemmarna valberedningens förslag och valde Torbjörn Karlsson till ny ordförande i IFK Malmö.

– IFK Malmö är en anrik förening, bildad 1899. Jag gillar sådana föreningar, med en historia. Det här ska bli kul, det finns mycket positivt att göra och vi har väldigt många duktiga personer i styrelsen, säger Torbjörn Karlsson.

Han är 54 år gammal och ersätter Hans Alm, som avsagt sig omval efter två år som ordförande.

In i styrelsen valdes även förre spelaren Michel El-Dabh som suppleant och förre Lunds BK-ordföranden Per Larsson tog klivet upp från suppleant till ordinarie ledamot.

– Michel El Dabh är ju en av de mesta spelarna i klubbens historia och det är bra när man kan få in den typen av erfarenhet och kontinuitet. Per Larsson har ett väldigt stor kontaktnät, inte minst från sin tid i LBK där han gjorde ett bra jobb, berömmer Torbjörn Karlsson.

Uppdraget som ordförande blir långt ifrån Torbjörn Karlssons första i IFK Malmö. Han har varit lagledare både för ungomslag och A-laget, konsulent, speaker, webb-TV-kommentator och ledamot i valberedningen.

I övrigt i styrelsen: Andreas Persson blev omvald och Christian Karlsson och Martin Thorstensen valdes på två år vid det förra årsmötet.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close