FotbollNyheter

Malmöderby inleder division 2-säsongen: ”Inspirerande”

På måndagskvällen drabbar FC Rosengård och BK Olympic samman i division 2-säsosongens premiäromgång – vilket också är ett glödhett Malmöderby. FC Rosengård-tränaren Mladen Blagojevic ser fram emot mötet.
– Har vi huvudet med ger vi oss själva en bra chans att vinna, säger han. 

– Först och främst är det alltid inspirerande med premiär, och tävla om poäng, säger FC Rosengårds tränare, Mladen Blagojevic.

FC Rosengård kommer från en försäsong med flera meriterande matcher. Deltagandet i Svenska cupens gruppspel – där BK Häcken, Brommapojkarna och IK Frej utkämpades – har härdat laget.

– Vi har en trygg känsla i truppen. Trygg och laddad. Vi har gjort vad vi kan, tycker jag, för att komma till rätta md förberedelserna. Men oavsett hur mycket man tränar, hur många träningsmatcher man än spelar, eller Svenska cupen-matcher man deltar i, så blir det inte samma sak som i seriespel. Men ”trygga och laddade” är väl det bästa jag kan säga.

– Så här tidigt på säsongen gäller det att hålla en hög lägstanivå. Det andra får komma sen. Det handlar om att göra de grundläggande sakerna bra, och då pratar vi om både offensiven, defensiven och fasta situationer.

Hur är det att möta just BK Olympic?
– Ja, det blir ju nedkorta till en soppa, allting. Det är premiär, det är derby och så vidare. Klubben har ju en vision om att vi ska vara det bästa Malmö-laget efter MFF. På det sättet blir det en liten extra krydda. Men man får inte göra en för stor sak av det heller.Det gäller att vi har huvudet med och fokuserar på grunderna. Då ger vi oss själva en bra chans att vinna, avslutar Mladen Blagojevic

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close