H65 HöörNyheter

Slutspelat i Höör – H65 får jaga SM-guld i Eslöv

H65 Höör är klart för semifinal.
Efter 21-16 (11-6) kan 3-0 i matcher mot VästeråsIrsta räknas in och därmed har sista matchen i Höör spelats för säsongen.
Samtliga semifinalmatcher, och eventuella finalmatcher, kommer nämligen att spelas – i Eslöv.

Det blev en märklig match i Höör. För trots att H65 var i ledningen hela vägen och aldrig på allvar var hotade, så präglades kampen av en massiv mängd missar från spelarna i hemmalaget.
Ola Månsson summerar det, som vanligt, bäst:
– Vi spelade fantastiskt försvar och hade ännu bättre målvaktsspel (Jannike Wiberg). Visst, det var helt okej anfallsspel, men avsluten var bedrööööövliga…. Det var extremt mycket bränn från våran sida. Gör man inte mål när man spelar varandra fria blir det svårt.
Tillfälligheter?
– Ja, det är ju inget vi haft problem med tidigare under säsongen. Kristin Thorleifsdottir var bra, tills hon blev punktad.
Irma Schjött glänste i Västeråsmålet.
– Tur att vi inte ska möta henne fler gånger, skrockade Månsson efter det att Irma blivit prisad till matchens lirare.
– Det är inte sista gången hjon får det priset i Höörs Sporthall, tillägger Månsson – som ju värvat just Irma Schjött till H65 till nästa säsong…
– Hur som helst. Kan vi vinna såpass säkert som vi gjorde nu – då är vi fantamaj bra när vi verkligen är bra. Jannike var fantastisk idag, men men hade också fin hjälp, inte minst i första halvlek.

Nu väntar semifinal om tolv dagar.
– Skruru kommer att välja vinnaren mellan Önnered och LUGI, Önnered har 2-1 i matcher och jag tror att de vinner. Nu ser man att erfarenhet är viktigt och LUGI saknar i många fall det. Vi kommer att möta Sävehof, det är jag helt säker på.
Semifinalen spelas i Eslöv på långfredag.
– Det passar oss jättebra att spela i Eslöv. Det kommer mer människor som kan se oss spela. Hallen i Höör tar inte hälften så mycket. Eslövs IK hade 800 personer nyligen i kvalet mot Heid och det var bra tryck på läktarna då. Kan vi nå upp i någonting liknande nu får vi vara glada för det.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close