FotbollNyheterTrelleborg FF

Trelleborg poänglöst i Varberg: ”Inte nöjda”

Påskhelgen är två veckor bort – men på Påskbergsvallen möttes Varberg BoIS och Trelleborgs FF. TFF sökte säsongs första seger – efter att endast förskaffat sig en poäng i premiären mot GAIS – men fick slutligen se sig besegrat med 3-1. 

Det var väder som skvallrade om sommar när Varberg BoIS och Trelleborgs FF drabbade samman i Superettans andra omgång.

Trelleborg inledde starkt och tog kommandot om matchen. Men efter kvarten följde några mardrömsminuter, där Varberg gick upp i en 2-0-ledning.

– Vi får en bra inledning, första kvarten är bra. Vi hittar lägen genom ytterzonerna. Sen får Felix(Hörberg) sitta utanför och sy, och då gör de både 1-0 och 2-0 under de tio minuter som han sitter vid sidan. Sen är vi inte tillräckligt bra, samtidigt som Varberg växer och utnyttjar vår obalans, säger manager Peter Swärdh efteråt.

TFF skulle replikera, dryga fem minuter senare. Inlånade Nebiyou Perry snurrade runt på kanten och hittade in till Zoran Jovanovic, som kunde placera in sitt andra mål för säsongen. Dock skulle Varberg, kort senare, åter gå upp i en tvåmålsledning. Ett drömmål som nye målvakten Andreas Larsen int kunde annat än kapitulera för.

Med målen byttes också matchbilden. TFF pressades tillbaka och hade svårt att skapa någonting offensivt. Varberg låg på och kunde spätt på resultatet ytterligare.

– Över 90 minuter är vi inte nöjda. Inte heller nöjd med hur försvarsspelet ser ut, vilket drabbar anfallsspelet.

Philip mårtensson stod i premiären, idag hette TFF:s burväktare Andreas Larsen.

– Idag tyckte jag Andreas var redo att kliva in. Sen hamnar han i situationer vid målen som han inte kan påverka så mycket. Vi kommer titta på hur vi ska göra på målvaktssidan. Men det är en konkurrenssituation, det kan jag säga, avslutar Peter Swärdh.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close