FotbollMalmö FFNyheter

90 minuter för Rosenberg i MFF U21:s 1-1-match mot Häcken

Markus Rosenberg ville ha en ordentlig genomkörare inför helgens match mot Östersund. Det fick han också när han fullföljde 90 minuter plus tillägg när MFF U21 mötte Häcken och spelade 1-1 på Hybriden.

– Ska jag spela 90 minuter på söndag behövde jag verkligen spela 90 minuter idag. Det är bättre att det går tungt idag än att det gör det då, sammanfattade MFF:s 36-årige kapten.

– Jag hade kanske hoppats att vi skulle haft lite mer boll. Men Häcken ställde upp med ett bra lag. Och även om det blev mycket defensivt jobb för mig behövs det ju övas på det också. Det viktigaste idag var dock att få 90 minuter.

Markus Rosenberg tog dessutom hela tiden jobbet. Han visade engagemang trots att det var en U21-match och efter att mest att ha gjort nytta kom också ett par chanser för honom de sista 15 minuterna. Han var nära att skarva in en boll och vid ett annat tillfälle höll han på att hinna före målvakten Jonathan Rasheed.

– Synd att de kom när alla var trötta. Men det krävs att få en match i benen för att fullt ut komma in i spelet med fasta situationer och allt. Nu har jag fått den matchen. De frågade mig innan och då sa jag att ska jag ändå komma tillbaka och spela här var det lika bra att göra det i 90 minuter.

MFF tog ledningen med 1-0 när 18-årige Yahya Kalley drev in bollen från vänsterkanten och hittade 17-årige Jesper Dickman på högersidan. Dickman fick till ett närmast perfekt skott utan chans för målvakten. I en match där båda lagen mönstrade rejält med rutinerat och etablerat A-lags-folk var det alltså en 17- och en 18-åring från U19 som fixade målet. Sista halvan av den andra halvleken kom dessutom Amir El Marakbji in på högerkanten och gjorde ett mycket starkt inhopp. Kvickfotade och tekniske Marakbji, som kom till MFF från Husie IF för två år sedan, ville hela tiden ha boll, utmanade och ställde till problem för Häckenförsvaret.

Häckens sätt att spela gjorde dock att det blev stort utrymme för MFF:s wingbackar – men de utnyttjade det.

MFF-målskytten Jesper Dickman får en kram av Markus Rosenberg

 

MFF ställde upp så här:

Dusan Melicharek – Anel Ahmedhodzic, Noel Hansson, Samuel Adrian – Yahya Kalley, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Laorent Shabani, Jesper Dickman – Markus Rosenberg, Tim Prica.

Förutom Amir El Marakbji bytte U21-coachen Andreas Georgson in Aleksander Nilsson, Henrik Rossborg och Sebastian Nanasi.

– En bra match för oss. Häcken brukar komma med ett starkt lag och vi hade stämt av så att vi visste att det skulle vara många A-truppspelare i båda lagen. I och med det blir det också en bra och nyttig match, lite grann som en gammaldags B-lagsmatch. Vi skapade väl dessutom lite fler lägen än Häcken. Det kunde varit fler, men de hade nästan inga alls, summerade Andreas Georgson.

Backlinjen var stabil och Anel Ahmedhodzic fick visa att han är mycket bättre än det såg ut i de två cupmatcherna han spelade i vintras. Då var han alldeles ny i klubben och hade inte spelat på konstgräs på tre år. Ovan vid både spelet och underlaget – inte minst i Växjö där planen var extrem – såg han lite grann ut som Bambi på is. Därför var det säkert viktigt att han idag efter en lite nervös inledning fick göra 75 riktigt stabila minuter.

BK Häcken ställde upp med bland andra Daleho Irandust, Viktor Lundberg och Johan Hammar. Lundberg gjorde 1-1 med ett skott som tog på en försvarare och totalt ställde Dusan Melicharek, men bäst var förre MFF-spelaren Johan Hammar. Han var kung i luften.

Förre Lunds BK-spelaren Oskar Sverrisson assisterade till Lundbergs mål.

Häckens startelva: Jonathan Rasheed – Jakob Hedenquist, Johan Hammar, Juhani Ojala, Oskar Sverrisson – Kevin Yakob, Daleho Irandust, Viktor Lundberg – Ali Youssef, Kwame Kizito, Marcus Bärkroth.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close