HandbollHK MalmöNyheter

HK Malmö värvar tränare från Sävehof

Linus Ekman lämnar Sävehof för HK Malmö. Men han gör det som tränare. Han kommer att ta hand om utvecklingslaget i division 2.

Ekman har varit i IK Sävehof i tio säsonger som ungdomsspelare, seniorspelare och senast som tränare i klubbens akademi, sedan han trappat ner den egna elitkarriären. Han har jobbat med flera olika årskullar med duktiga spelare, både killar och tjejer.

– Jag kommer flytta till Köpenhamn i sommar för att bli sambo med min flickvän. När HK Malmö tog kontakt och började diskutera den här rollen och föreningens visioner så blev jag direkt väldigt nyfiken och attraherad utav uppdraget. Jag har spelat med Robban Månsson och Anton Blickhammar i Sävehof och det är såklart en trygghet att redan innan jag flyttar ner ha vänner utanför handbollen, säger Linus Ekman i ett pressutskick.

– Det skall bli otroligt roligt att få vara med på denna resa som klubben vill göra med sin ungdomssida och jag hoppas att jag kan vara med och bidra med egna erfarenheter i diverse frågor, stora som små. Som ledare vill jag utveckla killarna framförallt tekniskt men även taktiskt samt utveckla dem som individer. Detta kommer ge dem bra förutsättningar för att kunna ta klivet upp i klubbens seniorlag. HK Malmö känns även som en klubb där jag kan utveckla mig själv som tränare och skapa möjligheter för att ta nästa kliv i min egen utveckling.

Linus Ekman är född 1993 och moderklubben är IFK Hammarö.

– Jag är oerhört glad över att vi lyckats knyta Linus till vår verksamhet. Jag och Linus har en god relation sedan lång tid tillbaka och när möjligheten att få Linus till HK Malmö uppenbarades kändes det klockrent. Linus är precis den typ av ledare vi söker för att utveckla vår ungdomsverksamhet och bygga HK Malmö 2.0. Han kommer passa perfekt in i föreningen och den handbollsfilosofi vi vill skapa. Linus besitter en fin handbollshjärna och härliga ledaregenskaper som kommer ge våra ungdomar möjligheten att utvecklas till duktiga och kreativa handbollsspelare säger
Robert Månsson, som förutom att spela i representationslaget även är sportchef i HK Malmö ungdom.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close