IshockeyNyheter

Kim Rosdahl lämnar Malmö Redhawks: ”Prioriterar speltid”

Under måndagen deklarerade Malmö Redhawks att fem spelare lämnar klubben. En av dessa var Kim Rosdahl, som nu får se sig om efter ny klubbadress. 
– Jag prioriterar speltid, säger den 22-årige forwarden. 

Fostrad Limhamn HK har KimRosdahl, 22, spenderat en betydande del av sin karriär i Malmö Redhawks organisation. Forwarden gjorde A-lagsdebut för Redhawks när klubben spelade i Hockeyallavenskan säsongen 2013/2014.

Efter uttåget mot Frölunda i säsongens SHL-slutspel fick ett antal spelare med utgående kontrakt lämna Malmö Redhawks. Kim Rosdahl ingick i denna kvintett som nu får se sig om etter nya destinationer.

– Det var ett ömsesidigt beslut. Jag har väl velat testa vingarna någon annanstans, och Malmö tycktes et var en bra idé. Det slutade med en bra relation, inga ”hard feelings”, säger Kim Rosdahl.

– Tiden i Redhawks har varit lärorik. Jag har lärt mig mycket, både som spelare och människa. Det är jag tacksam för.

Hur ser det ut för din del nu när du letar ny klubb?
– Jag har väl ingenting på bordet, som det är just nu. Men vi jobbar för det. Viktigast för mig är att spela hockey, det är det jag prioriterar.

Rykten skvallrar om  IK Pantern som en möjlig destination för Kim Rosdahl – en klubb han tidigare representerat i Hockeyallsvenskan under en lånesejour.

– Det överlämnar jag till min agent just nu. Men det viktigaste för mig är att spela hockey. Sen var det är, Hockeyallsvenskan eller SHL, det får vi se.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close