Malmö FFNyheter

Malmöbolag ny dräktpartner till MFF:s e-sportlag

MOBILL har gått in som dräktsponsor till MFF:s e-sportlag och kommer därmed att synas på tröjbrösten hela säsongen.

– Mobill är ett Malmöbolag i grunden. Vi jobbar med digitala parkeringslösningar och vi tror att e-sportens målgrupp passar oss. Det är en digital och yngre publik. Sen står vi bakom MFF:s värdegrunder och sätter ett stort värde i klubbens samhällsengagemang, säger Joakim Held, VD på MOBILL i ett pressutskick.

Ett led i att MOBILL blev Malmö FF e-sports dräktpartner var att modifiera företagets logotyp så att M:et i MOBILL fick en himmelsblå kulör på tröjorna.

– Vi på Malmö FF är mycket nöjda med att ha hittat ett samarbete med MOBILL som ePartner. MOBILL är med och digitaliserar parkering och det känns som en intressant koppling till MFF e-sport. MOBILL visade även stort intresse för den inriktning på hälsa som Malmö FF har inom e-sport. Vi är säkra på att vår satsning på fysisk aktivitet, hälsa och gaming kan nå våra barn, ungdomar och föräldrar ända in i hemmen, säger Niklas Söderström, Malmö FF.

Som en del av samarbetet anordnades en FIFA-match mellan spelare från MFF:s A-trupp och spelare från MFF e-sport i MOBILLS loge på Stadion.

När MOBILL går in som tröjsponsor till Malmö FF e-sport innebär det även en comeback i den rollen för Tommy Larsson, delägare i MOBILL. Tidigare fick Tommy mycket uppmärksamhet när han satte Rörläggaren på MFF-tröjan och det varumärket sedan syntes i Champions League.

– Vi gör det här för att vi gillar värdegrunderna och allt det som är bra med en idrottsklubb som MFF och det är en erfarenhet som e-sporten också kan dra nytta av. Då gör MFF och MOBILL en insats på ett nytt område säger Tommy Larsson.

En annan delägare i MOBILL är Peter Condrup, som via sitt ägarskap i AKEA är en stor aktör i idrottssponsringen runt om i Skåne. Han är även engagerad i LA School of Sports i Landskrona som till hösten kommer att bli först i Sverige med att starta ett program för e-sport. Sedan tidigare är det klart att MFF kommer att starta en av sina akademier för “vanlig” fotboll på skolan.

Fakta:

Om MOBILL

MOBILL grundades 2005 i Malmö och vår första tjänst för mobila betalningar var digital parkering. MOBILL under åren framgångsrikt använt sin expertis inom en mängd tjänster såsom biljettering för publik transport, varuautomater och point-of-sale-försäljning genom att utveckla applikationer och tjänster som gör att våra kunder snabbt kan ta mobila betaltjänster i drift.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close