MotorNyheter

William Nilsson ska köra både rallycross och V8 Thunder Cars

19-årige William Nilsson från Tomelilla tar nya krafttag inom motorsporten. Det är nu klart att han kommer bredda sina vyer och tävla i RX2 International Series, samt V8 Thunder Cars under säsongen 2019.
– Jag är spänd och exalterad inför säsongen. Sammanfattningsvis kommer jag göra mitt allra bästa i V8, men inom rallycrossen kör jag för en mästerskapstitel, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Efter ett långt vinteruppehåll är det snart dags för säsongspremiär för både rallycrossen och racingen. Inom rallycrossen fortsätter William Nilsson köra den internationella serien RX2 International Series (inofficiellt VM i klassen Supercar Lites) för det framgångsrika svenska teamet JC Raceteknik.
– Jag har kört rallycross i många år nu, så målet med RX2 International Series är att vinna tävlingar och i slutet av året stå med en mästerskapstitel. Sen är det såklart stenhård konkurrens och många delar som måste klicka, men efter det långa säsongsuppehållet är jag sjukt taggad på året.
Mästerskapet körs under sju deltävlingar runt om i världen. Just nu fattas det resurser för att kunna köra de sista två deltävlingarna i mästerskapet – något Nilsson arbetar för fullt med.
– Jag jobbar stenhårt nu för att få ihop sponsorer så jag kan köra alla tävlingar, självklart är planen att kunna genomföra hela mästerskapet.

Förra säsongen var ingen toppensäsong för Nilsson, där bilproblem och annat strul satte många käppar i hjulen. Trots det gick han ur säsongen med ett SM-silver. Säsongen 2017 var en större framgångssaga. Han utsågs till Årets Junior och Årets Rallycrossjunior i Bilsport Award och stod som vinnare i både RallyX Nordic (den nordiska serien i Supercar Lites), samt som SM-vinnare. Men i år finns inte RallyX Nordic med i hans tävlingskalender.
– Jag har redan vunnit både RallyX Nordic och SM i Supercar Lites. I år känner jag att jag vill fokusera fullt ut på rallycrossen internationellt, samtidigt som jag är redo för lite nya utmaningar på svensk mark. Det är där V8 Thunder Cars kommer in i bilden.

Nytt för i år är att William Nilsson laddar upp inför ännu mer asfalt, och kommer under säsongen köra V8 Thunder Cars för det Åhusbaserade teamet Memphis Racing.
– Det kommer bli jättespännande. Jag har aldrig kört något liknande tidigare och har hittills bara varit på ett test i bilen, så det kommer bli en utmaning. Även om mitt största fokus kommer ligga på RX2 så kommer jag självklart göra mitt bästa i V8 Thunder Cars.
Han fortsätter:
– Memphis Racing har kört V8 länge, och tävlar även i NASCAR Euroseries, så de är rutinerade och kan sin grej. Det är alltid spännande med nya samarbeten, och jag ser fram emot att lära känna det här teamet och se hur vi kan jobba tillsammans.

Nilsson har innan han inledde sin rallycrosskarriär tävlat i karting, och även om grunderna mellan karting och V8 Thunder Cars är snarlika så kommer den stora bilen innebära andra utmaningar.
– Det blir en oerhört rolig och bra erfarenhet. Även om det skiljer sig helt från rallycross är all bilkörning bra bilkörning. Det kommer vara svårt att sätta upp konkreta mål inför säsongen, innan jag kommit in i bilen eller fått koll på startfältet. Först och främst siktar jag på att ta mig i mål, och det borde ju inte vara omöjligt. Sen tar vi det därifrån, säger Nilsson och skrattar.

Foto: Jakub Nitka

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close