skanesport_desktop-panorama-1

Ängelholms FFAriana FCBallingslöv GoIFBara GIFBillesholms GIFBjärreds IFBjuvstorps FFBK HöllvikenBK LandoraBorgeby FKDösjöbro IFEkeby GIFEkets GoIFEskilsminne IFEslövs BKFotbollNyheter

Skånes Fotbollsförbund inför Fair Play-tabeller

Från och med säsongen 2019 kommer Skånes FF att offentliggöra och publicera en ”fairplayliga” i anslutning till den vanliga serietabellen.
– Detta gör vi i de tävlingar inom distriktet som tillämpar varningsackumulering, det val säga damer- och herrar A- respektive B-lag samt herrar juniorlag, informerar Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skånes FF.

– Vi vill med denna statistik uppmärksamma de föreningar och lag som sköter sig på ett bra sätt, men vi vill också på ett tydligt sätt, mot bakgrund av den nolltolerans- och det värdegrundsarbete vi i distriktet bedriver, kunna identifiera lag som upprepat missköter sig, utvecklar Hansson.
– Med en offentliggjord och tydlig statistik ger vi ett verktyg till alla föreningar att kontinuerligt under säsongen kunna jobba med sina spelare i sitt värdegrundsarbete och vi hoppas med detta uppnå ett bättre och trevligare klimat på och runt våra senior- och juniormatcher.
Sedan tidigare har förbunden i Göteborg och i Stockholm satt Fair Play-ligorna i verket – allt för att få till en trevligare stämning.

Under pågående säsong kommer tävlingskansliet hos Skånes FF att kontrollera och observera hur det går för distriktets föreningar och i oktober efter avslutat seriespel kommer de att jämföra siffrorna mot tidigare säsonger.

Se Fair play-statistik från tidigare säsongen på http://www.skaneboll.se/tavlingsverksamhet/.
– Inför 2020 kommer vi sedan eventuellt också att titta på ett sanktionssystem för de lag som har ett upprepat dåligt beteende.

För debitering av administrationsavgift poängsätts förseelserna enl. följande:
Gult kort = 1p
Lindrig utvisning (målchans) = 2p
Gult kort + ytterligare gult kort, dvs lindrig utvisning = 3p
Gult kort + i senare skede lindrig utvisning (målchans) = 3p
Rött kort direkt, utvisning för grov förseelse = 4p
Gult kort + i senare skede Grov utvisning = 5p

Administrationsavgifter beräknas och debiteras per förening och lag enligt följande:
01-10 poäng = 10kr/p
11-20 poäng = 20kr/p
21-30 poäng = 30kr/p
31-40 poäng = 40kr/p
41 -> poäng = 50kr/p

Skånes FF delar årligen ut Fair play-priser till de föreningar som ådragit sig minst gula och röda kort under säsongen.
De tre framgångsrikaste föreningarna på dam- respektive herrsidan i distriktets representationslagsserier delar på ca 50.000kr i prispengar från Skånes FF.
– Det handlar om en attitydförändring där idrottsrörelsens ”Fair play” måste omsättas till handling. Låt oss nu ta tag i detta problem en gång för alla, och visa att skånsk fotboll är ett föredöme för övriga i fotbollssverige!
Vi har alla ett ansvar och tillsammans gör vi fotbollen attraktiv och trevlig för alla i fotbollsfamiljen…

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close