IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Sylvegård om Växjöflytten: ”Nytt kapitel”

Det har varit klart sedan januari – men först idag offentliggjordes affären. Marcus Sylvegård lämnar Malmö Redhawks för ett tvåårskontrakt hos SHL-konkurrenten Växjö Lakers. För Skånesport berättar Sylvegård om varför det blev Växjö Lakers, om tiden i Malmö Redhawks och hur separationen från brorsan Emil påverkar honom. 
– Ett nytt kapitel i karriären, en ny utmaning, säger den 19-årige forwarden. 

Efter att Malmö Redhawks säsong avvecklats – i och med uttåget i kvartsfinalen mot Frölunda – var det en handfull spelare med utgående kontrakt som fick lämna klubben. En av dessa var Marcus Sylvegård, 19 – som redan hade sin framtida destination klar: Växjö Lakers. Men det har även funnits intresse för den unge forwardens tjänster från andra SHL-klubbar.

– Växjö kom in i bilden tidigt, i slutet av november, tror jag. Sedan blev det klart i januari. Det kändes bra och nu är det klart. Ett nytt kapitel, en ny utmaning. Det har funnits andra klubbar i bilden – men när min agent berättade om Växjö, så kändes valet enkelt, säger Marcus Sylvegård.

Precis som för Malmö Redhawks i stort har den gångna säsongen varit av det volatila slaget för unge Sylvegård. Formen har pendlat, poängproduktionen och speltid likaså. Dessutom har forwarden rört upp en del känslor, både på och utanför isen.

– Jag är väl ganska osvensk på det sättet. Jag säger vad jag tycker och känner, och är inte enligt normerna alltid. Jag tycker väl att det är lite för ite känslor inom dagens SHL. Samtidigt tror jag att det ibland gynnat mig mer att skapa känslor. Det kan hjälpa laget när poängen inte kommer.

Marcus Sylvegård under ett målfirande för Malmö Redhawks. Foto: Bildbyrån

Sylvegård om uppmärksamheten
Marcus Sylvegård har varit en av tre med samma efternamn i Malmö Redhawks denna säsong(pappa Patrik Sylvegård, VD och sportchef, samt brodern och lagkamraten Emil), något som mediasfären inte varit sena att lyfta fram. Men från och med nästa säsong splittras trion.

– Alltså, jag och Emil har ju varit ifrån varandra hela tiden, i stort sett. I snart nio år. Så det blir inte så jobbigt, det tror jag inte. På ett sätt är det skönt att nu inte bli jämförd med brorsan hela tiden.

Hur tror du det skulle kännas att möta brorsan i en match eller – för all del – en närkamp?
– Haha, nä, men jag är chanslös mot honom. Men jag tror nog han skulle vara snäll mot mig som lillebror. Men jag hade såklart gjort vad som krävts för att vinna den duellen.

Till Växjö Lakers hemsida säger Marcus Sylvegård att han ansluter till ”Sveriges bästa lag”.

– Nä, men ”Sveriges bästa lag” säger inte jag bara för att de har bra trupp, utan det är allt runtomkring. De har bra tränare, bra träningsmiljöer, ishallar, bra fans. Det är en rolig klubb att bli en del av. Men Malmö kommer alltid ligga närmast hjärtat. Det är trots allt klubben jag spela i hela livet.

– Jag är oerhört tacksam för tiden i Malmö. Det är såklart känslosamt att lämna. Det ska bli känslosamt att lämna, säger Sylvegård.

Marcus Sylvegård fokuserad i en matchsituation mot HV71. Foto: Bildbyrån

Hur ser du på den gångna säsongen?
– Jag tycker ändå att vi gör en bra säsong. Jag vet att många tvivlade på oss inför. Men vi visste i laget att vi hade en bra grupp, att vi hade bra tränare som fick ihop laget. Vi hade topp sex som ett mål, vilket vi lyckades med. Sen faller vi mot Frölunda, de är bättre än oss, tyvärr. Personligen tycker jag att jag börjar säsongen riktigt bra. Det flöt verkligen på. Men sen tappade jag formen, slutade göra poäng och fick färre och färre chanser. Men en helt okej säsong, om jag ska vara ärlig.

Och nu i Växjö – vad hoppas du få för roll där?
– Först och främst får vi se vad vi får ihop för laget. Men jag hoppas bidra med ett bra skott i powerplay, om man nu får chansen där. Sen såklart offensiv spets, men samtidigt att vara aen jobbig spelare att möta. Jag har haft ett bra snack med Sam(Hallam, Växjös tränare), och om det som vi pratat om stämmer, så kommer det bli bra, avslutar Marcus Sylvegård.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close