FotbollMalmö FFNyheter

Safari missar Östersundsmatchen

Behrang Safari missar även helgens MFF-match mot Östersunds FK. Hur det blir efter det avgörs av en ny undersökning på måndag.

– Han har gjort en radiologisk undersökning som var positiv, eller egentligen negativ eftersom vi inte hittade något. På måndag kommer han att göra ytterligare en undersökning. Den är det sista vi ska göra och den gör vi bara för att ”cleara” alla saker som kan vara i den regionen. Det betyder då också att han givetvis inte spelar på söndag, berättar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

– Blir han friad i den undersökningen också har vi en plan för att stegra honom mot spel. Men vi måste ha det svaret på måndag. Behrang har en smärta i nedre magregionen och då behöver vi utreda, för det kan vara många olika saker och det svaret kan vi inte få kliniskt med de tester vi gör på behandlingsbänken.

– Än så länge är allt positivt och vi jobbar redan med honom. Men vi vill utreda allt.

Har han ont fortfarande?

– Det blir bättre och bättre. Men han kan känna av det.

Är det samma område ni undersöker på måndag som ni redan gjort den radiologiska undersökningen på, fast med en annan metod?

– Området är detsamma. Det är en ny typ av undersökning.

Så man kan se saker på den nya som man inte kunde upptäcka med den förra?

– Så kan man säga.

Kan man redan nu säga något om matchen mot Sirius den 20 april?

– Det är inte uteslutet med spel. Men jag kan inte stå här och lova något heller.

På dagens träning deltog U19-laget och i A-elvan som spelade använde MFF samma trebackslinje som i matchen mot GIF Sundsvall: Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson och Eric Larsson.

Franz Brorsson och Lasse Nielsen är ännu inte redo för spel.

– Franz är nästan redo. Han börjar närma sig spel. När det gäller Lasse går det framåt, men han har lite kvar innan han kommer ut på planen. Allt följer dock planen som vi lagt upp.

Jo Inge Berget avbröt träningen efter ett tag.

– Ett planerat avbrott. Han halkade till på förra träningen och det ska inte vara någon fara. I morgon kommer han att träna för fullt, berättar Jesper Robertsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close