Eskilsminne IFFotbollLunds BK

Drömstart för Lunds BK på säsongen

Efter 2-0-segern borta mot Kristianstad FC i premiären följde Lunds BK upp med att vinna ännu ett Skånesderby i omgång två.
Efter 3-0 hemma mot Eskilsminne är firar laget nu helg som serieledare.

I premiärmatchen mot Åtvidaberg släppte Eskilsminne in mål på hörna. En gröthörna där allt folk stod huller om buller i målområdet och där en andraboll dunkades i mål.
Det hade Jack Majgaard Jensen naturligtvis snappat upp – och när LBK fick sin första hörna i den fjärde matchminuten beordrade han just en liknande uppställning.
Resultatet: 1-0 till Lund genom mittbacken Johan Andersson.
– För mig är det viktigt att lägga ner mycket tid på att scout motståndarna och just Eskilsminne hade vi pratat om vart i straffområdet deras svaga punkter fanns. Johan dök upp på rätt plats och kunde ta till vara på det, säger Jensen.
Vars LBK var det bättre laget i båda halvlekarna. Presspelet gav utdelning i större utsträckning än för Eskilsminnes del och när de väl gick till attack gick det snabbare och rakare. “Eskils” var trubbigt framåt i både cupspel och premiär och har uppenbarligen en bit kvar tills knivarna är färdigslipade. Helsingborgslaget lider dessutom av att anfallsparet Samuel Aziz och Emil Åberg inte får det att lossna på samma sätt som firma Åberg/Hofsö förra säsongen.

Andra halvlek han knappt början innan 2-0 kom. André Strandberg fångade upp en andraboll i straffområdet och placerade in den med högerfoten.
Det var en knapp halvlek kvar, men redan då kändes det som att KBK hade full kontroll.
Den nykomponerade backlinjen med tre mittbackar; Martin Rudolfsson, Kalle Larsson och Johan Andersson arbetade effektivt tillsammans, synkroniserade som en flock myror på en sockerbit. När Eskils väl hade bollen flyttade yttermittfältarna ner på backplats vilket gjorde Lund väldigt svåra att komma igenom. Blott en riktigt målchans hade de bjudit på – över 180 minuter…
– Det är kul att försvaret fungerar så bra som det gör och det är inte jag som satt en helt ny spelidé. Det handlar om att anpassa sig utifrån det material som finns. Vi saknade vissa spelare som är viktiga för truppen, men de som nu kom in visar verkligen att de duger på den här nivå. En sådan som André Strandberg exempelvis spelade väldigt uppoffrande och hade många löpmeter.

Jesper Rindmo satte 3-0 med fem minuter kvar när Eskilsminne slarvade i uppställt försvarsspel och bjöd på ytor. Hänglåset på en redan igenspikad kista.
Därmed har LBK sex poäng och 5-0 efter två spelade omgångar.
De som “saknades” var mittfältsterriern Jesper Möller, som hålls tillbaka av en fotskada och inte är tillbaka ens till påskmatchen borta mot Utsikten. Gustav Hillstedt, Gustav Edén och Engin Redjep saknades också.

Hur viktigt är det för den här gruppen att få en sådan bra start på säsongen?
– För oss som håller på att bygger upp någonting nytt är det otroligt viktigt och positivt. Jag tror ju att vi kommer att bli bättre när vi spelat ihop laget ordentligt, men det verkar som att det finns en trygghet och självklarhet hos grabbarna redan nu. Att då få med sig sex av sex poäng – det är riktigt starkt, säger Majgaard Jensen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close