FotbollMalmö FFNyheter

U21-matchen gjorde Markus Rosenberg redo för start mot Östersund

Senast Markus Rosenberg startade en match var för nästan två månader sedan, den 21 februari, mot Chelsea.

Om man inte räknar U21-matchen mot Häcken i måndags.

Men det ska man göra. För de 90 minuterna – plus tillägg – han fick i den matchen innebär att han verkligen känner sig redo för en startplats i söndagens allsvenska hemmamatch mot Östersunds FK.

– Laget är inte uttaget, men det känns bra efter U21-matchen. Direkt efter sa jag att den var jättenyttig och jag tycker precis samma sak nu. Inhoppet mot GIF Sundsvall gav inte så mycket, in på konstgräs, i 20 minuter och när vi pressade med ganska små ytor att spela på. Det var mer matchlikt i måndags, säger MFF-kaptenen.

– Det har varit en bra vecka även efter den matchen, med fortsatt rehab. Jag är absolut redo.

En poäng på två matcher är inte precis den säsongsstart MFF hoppats på och Markus Rosenberg betonar att det är seger som gäller mot Östersund. Men han är inte orolig för att spelet inte ska lossna.

– Det är ofta trögt i början av säsongen. Jag har sett många matcher nu och det är inte många lag som varit bra. Så är det varje år, det gäller att hitta spelet så snabbt som möjligt och framförallt plocka poäng. Att vi inte plockat poäng är ett större problem än spelet. Jag ser gärna ett skönspel i morgon, men det börjar inte där. Det kan aldrig börja där. Det börjar alltid med att knipa poängen. Egentligen är det aldrig några lag som imponerar i början av säsongen. Jag är inte orolig för spelet, men för att vi bara tagit en poäng.

Han tycker också att det är dags att glömma pratet om att haussen och koncentrationen på Chelsea-matcherna gjorde det svårare att hitta inspirationen och en tändning i vardagen.

– Jag tycker helt klart att man kunde dra någon sådan slutsats i matcherna mot Öster och Degerfors. Det tror jag även de som fanns runt laget kunde känna, att det bara var att ta med sig tempot och inspirationen och så skulle det automatiskt bli nio poäng i cupen också. Där var det nog en anledning. Men inte nu när det gått så lång tid och Allsvenskan är något helt annat.

Två matcher i Allsvenskan har även gett två straffmissar, mot BK Häcken brände Marcus Antonsson en som kunde gett 2-0 och mot GIF Sundsvall var det Guillermo Molins som brände en möjlighet till ett viktigt ledningsmål.

– Jag har också missat straffar, det händer. Att vi missat två i rad ser jag mer som tillfälligheter. Spelar vi som vi vill göra är vi mycket i motståndarnas straffområde och då kommer det att att bli fler straffar under säsongen. Då får vi se till att sätta dem, men om det blir jag eller någon annan får vi se.

MFF har 19 spelare i truppen som är uttagen mot Östersund:

Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Andreas Vindheim, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Anders Christiansen, Romain Gall, Samuel Adrian, Bonke Innocent, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Guillermo Molins och Marcus Antonsson.

På fredagens träning tydde det mesta på följande startelva:

Johan Dahlin – Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki – Andreas Vindheim, Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Sören Rieks – Marcus Antonsson, Markus Rosenberg.

Att Eric Larsson startar bekräftade Uwe Rösler efter lördagens stängda matchförberedande träning.

– Eric var en av våra bästa spelare mot GIF Sundsvall. Han vet om att han gjorde en bra insats, mår bra av att veta det och därför ska han belönas med att starta igen. Jag har sett honom varje dag sedan jag kom till MFF och han har gjort allt man kan förvänta sig av honom och jag har ett stort förtroende för honom både som spelare och människa, betonar MFF-tränaren.

Och håller med om att det var viktigt att Markus Rosenberg fick en 90-minutersgenomkörare i U21-matchen.

– I England är det normalt att spelare som kommer tillbaka efter skador får chansen till speltid i U21. Matchen mot Häcken var mycket bra för oss eftersom de hade sex, sju kanske åtta A-lagsmässiga spelare så det blev en mer tävlingsinriktad och högklassig U21-match än de tidigare jag sett. Det blev mer fysiskt spel och det var bra. För Markus var det nyttigt att få 90 minuter. även med tanke på hur han spelade. Man såg hur glad han var över att vara tillbaka och bitar av hans kvalitet syntes också.

– Men jag vill även plocka fram att Erdal Rakip gjorde 90 minuter och utnyttjade dem. Han spelade som om det var en A-lagsmatch och det är så jag vill att alla mina spelare ska ta sig an den typen av U21-matcher. Då får man verkligen ut något av dem och det gällde både Markus och Erdal.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close