FotbollNyheterUppåkra IF

Uppåkra IF i stort sett utan spelare – vann ändå

Nio spelare var borta när Uppåkra IF:s tränare Richard Koffed skulle ta ut laget till dagens match mot Liria IF i division 5 sydvästra-fotbollen.

Till slut fick han dock fram en trupp efter att bland annat ha satt upp sig själv – 49 år gammal och med karriären sedan länge avslutad – som avbytare. Dessutom fyllde han på med juniorer och hopringda gamla kompisar som inte spelat på åtskilliga säsonger och därför kunde snabbregistreras för Hjärup-laget.

Hur det slutade?

Uppåkra IF vann! Med 2-1.

– Och jag slapp spela. Om det stått 2-0 hade jag nog satt in mig själv sista minuten bara för att..

– Men nu hade de reducerat till 1-2 och då gick det ju inte. Då hade jag blivit kölhalad om det slutat 2-2. Jag har inte spelat sedan BK Vången mötte Nydala IF och det är så länge sedan att både Vången och Nydala fortfarande fanns, säger Richard Koffed och skrattar.

Problemet med många spelare borta var inte precis nytt för Uppåkra IF. Nästan halva truppen är indisponibla med skador, mest baksidor, och på grund av avstängningar. I mål stod därför målvaktstränaren Gustav Gustavsson Klippel och Christoffer Lundin spelade 75 minuter med en lårskada!

– Vår kapten spelade med en bristning i baksidan. Redan i pausen sa han att det inte gick längre, men han insåg läget och sa att linda mig mer så kör jag lite till och det blev över en halvlek till, berättar Richard Koffed.

Som i ett par dagar ringt runt och raggat spelare, bland andra nappade Robin Hellberg och Max Svanberg som inte spelat på 3-4 år.

– Max hämtade jag ett par timmar före matchen på Hyllies parkering. Han har flyttat till Köpenhamn, men sa att han ställde upp om jag fixade ett par 45:or till honom. Min son, som slutat spela, har 45 i skostorlek så jag tog med dem. Max orkade en bra bit in den andra halvleken, hämtad i Hyllie och med min sons skor. Egentligen är det inte klokt att vi vann. Men när vi har någorlunda ordinarie lag är det inget lag i den här serien som rör oss i toppkampen, konstaterar Richard Koffed.

– Nu har vi trots allt strul fyra poäng efter två omgångar och det kunde varit sex. Mot Bara GIF i premiären släppte vi in kvitteringen till 2-2 i den 89:e minuten.

Att vara kort om folk är som sagt ett problem Uppåkra IF blivit vant vid hittills under säsongen.

– Mot Hyllie IK i vintras fullföljde vi matchen med sju spelare och mot Husie IF när vi åkte ur DM med nio.

En positiv effekt är dock att juniorerna fått chansen och tagit den. I dagens seger mot Liria gjordes både 1-0 och 2-0 av spelare från U19. Hampus Lidh satte dit det första och  Joacim Thörnquist det andra. Båda som inhoppare.

Snart slipper i alla fall målvaktstränaren Gustav Gustavsson Klippel stå. Jonas Ohlsson har bara en match kvar på sin avstängning.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close