Eslövs IKHandbollNyheter

Eslöv i Allsvenskan även 19/20 – “Besviken och nöjd samtidigt”

Eslöv föll med 3-0 i matcher mot BK Heid i SHE-kvalet, och spelar därmed i Allsvenskan även nästa säsong.
– Det är klart att man är besviken efter en kvalförlust. Å andra sidan nådde vi topp fyra-målsättningen och inför kommande år tror jag att förutsättningarna för att når SHE är bättre, säger tränare Lasse Eklöv.

För att hålla liv i kvalet var Eslövs IK tvingade att vinna uppe i Göteborg mot BK Heid. Men göteborgskorna var klassen bättre.
14-8 i paus var siffror som Eslövsspelarna visserligen putsade till i andra halvlek, men riktigt nära kom de aldrig och 23-19 till Heid blev säsongens sista resultat.
– Visserligen släpper vi bara in nio mål bakåt i andra halvlek, men det är bara att konstatera att Heid var ett bättre lag än oss och att deras tempo och rutin blev avgörande, säger Eklöv, som i EIK hade sin första trupp som huvudtränare på seniornivå.
– Innan säsongen drog igång hade klubben en målsättning om att nå topp fyra och därmed kvalspel. Efter fyra förluster på de fem första omgångarna kändes det tungt, men efter hand fick vi allt fler bitar på plats. Med en bättre start på säsongen hade vi rentav kunnat vinna serien. Men det är bara att konstatera att det skiljer rätt mycket mellan botten på SHE och toppen av Allsvenskan.

Inför säsongen 19/20 jagar Eslöv en plats i SHE med bland andra Kristianstad HK som åkte ur – och OV Helsingborg som i sin tur missade kvalplatsen i den sista omgången.
– 75 procent av truppen kan jag behålla och nu gäller det att dra så mycket lärdom som möjligt av den här säsongen för det spelarmaterialet. Vi har tre-fyra namn på väg in i truppen samtidigt som det står klart att ett par spelare lämnar, säger Eklöv, som i sin tur nyligen förlängde sitt kontrakt med Eslövs IK.

Lina Wessberg (högersexa) flyttar till Stockholm, oklart om och i så fall vart hon fortsätter – och Julia Sandell lämnar nu när hennes kontrakt löper ut.

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close