NyheterTennis

Fair Play-spelare i ATP-final i Marocko

Fair Play TK:s danske stjärna Frederik Nielsen och nederländaren Matwe Middelkoop gick till final i ATP-turneringen Grand Prix Hassan II i Marrakech. Nielsen/Middelkoop hade en setboll i andra set i lördagens final mot Jurgen Melzer, Österrike/Franko Skugor, Kroatien, men förlorade den jämna drabbningen med 4-6, 6-7.

På vägen fram till final spelade Nielsen/Middelkoop strålande dubbel och tog ett par fina skalper. I första omgången besegrades förstaseedade Jamie Murray, Storbritannien/John Peers, Australien, med 7-6, 6-7, 10-6. Även kvartsfinalen mot tyskarna Kevin Krawietz/Anderas Mies avgjordes i supertiebreak. Den här gången skrevs setsiffrorna till 1-6, 6-4, 10-8.

Finalplatsen säkrade paret när de slog Simone Bolelli, Italien/Malek Jaziri, Tunisien, i semin med 6-3, 6-2. Men någon ny titel blev det inte för Nielsen som spelat fem dubbelfinaler på högsta nivån och stått som segrare två gånger. 2012 vann han Wimbledon tillsammans med britten Jonathan Marray. 2014 tog han hem Chennai Open i Indien i par med Johan Brunström.

Foto: Bildbyrån

Matcherna i Marocko

Första omgången: Jamie Murray, Storbritannien/John Peers, Australien, 7-6, 6-7, 10-6

Kvartsfinal: Kevin Krawietz/Anderas Mies, Tyskland, 1-6, 6-4, 10-8

Semifinal: Simone Bolelli, Italien/Malek Jaziri, Tunisien, 6-3, 6-2

Final: Jurgen Melzer, Österrike/Franko Skugor, Kroatien, 4-6, 6-7

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close