FotbollNyheter

FC Bellevue med störst fokus på ungdomssidan

FC Bellevue är en ung förening. Man bedriver sin verksamhet på ett särpräglat vis, där ungdomssidan är det stora prioriteringsområdet – och a-laget är en ”sidoverksamhet”.
Med över 300 medlemmar satsar föreningen stort på att bygga från grunden.
– Vi är inte som alla andra, säger Kenny 
Probert, ungdomsansvarig i FC Bellevue. 

Tillsammans med Caspar Puckstadt har Kenny Probert det övergripande ansvaret i föreningen. Ständigt ett finger med i spelet. Kenny Propert, som primärt är ungdomsansvarig, berättar för Skånesport om klubbens, FC Bellevues, verksamhet och hur hans delaktighet ser ut.

– Jag gå ju lite mellan alla lag och diskuterar med våra tränare om hur veckan ska se ut. Ger dem instruktioner och så vidare. Vi har då heltidsanställda tränare som jobbar med detta. Jag har ett finger med i allt, förutom seniorverksamheten, skulle jag säga.

FC Bellevue lägger stora resurser på sin växande ungdomssida. Foto: Privat

I att kunna finansiera möjligheten att ha heltidsanställda tränare på ungdomsnivå är FC Bellevue i mångt och mycket ett unikum. Få andra föreningar klarar av att lägga ner samma resurser på sin ungdomsverksamhet.

– Vi jobbar på ett lite annorlunda sätt än andra föreningar. Vi är inte som alla andra. Vi tar ju lite extra betalt från våra medlemmar, vilket ger oss möjligheten att ha heltidsanställda tränare. Men i vissa lag har vi föräldrar som vill hjälpa till ideellt. Det ger en professionell känsla att ha heltidsanställda tränare, som inte har ett annat jobb som står i vägen. De är där varje dag, jobbar med detta, brinner för detta. Sen är allt runt omkring jätteproffsigt.

– Vi håller till på Mellanheden, som vi jobbar på att göra till ”vårt”. Där ska vi bygga kontor och omklädningsrum, och just nu renoveras klubblokalen.

Kenny Propert berättar om klubbens syn på ungdoms- kontra seniorverksamheten i föreningen.

– Det är klart att det är attraktivt för spelare att komma till en förening med ett bra a-lag. Men vi lägger inte så jättestort fokus på seniorlaget. Vårt huvudfokus ligger på ungdomssidan, sen är a-laget en sidoverksamhet. De har en egen ekonomi och sånt, som inte blandas med ungdomssidan.

– Vi är en breddklubb, inte en elitklubb. Vi är den klubben som ligger längst fram, vi tar in alla, oavsett tidigare bakgrund. Samtidigt hävdar vi oss bra i tävlingssammanhang. Vi har ett P14-lag som är på elitnivå i Sverige, vårt P13-lag lika så. De stångas mot de stora svenska klubbarna uppe i Stockholm och så vidare.

 

FC Bellevues seniortrupp under en fotosession. Foto: Privat

I vårt samtal byts fokus från ungdomssidan till seniorlaget. Kenny Probert redogör sin bild för hur A-lagets försäsong sett ut.

– Det har sett väldigt bra ut. Vi har inte spelat så många träningsmatcher, mest Malmömästerskapet och distriktsmästerskapet. Och det har sett väldigt bra ut, som sagt. Vi har ett spännande lag och satsar på att ta steget upp till division fem.

– Vi har ett grymt lag. många unga, hungriga killar, blandat med ett par äldre, rutinerade. Det är en bra mix, tycker jag.

Hur har det sett ut på fronten spelare in/ut?
– Vi har fått in fem-sex nya, och bara tappat en. Ett par spetsspelare har kommit, som går rakt in i startelvan.

– Defensivt är vi väldigt starka. Vi har nog den bästa defensiven i serien. Ett par spelare som håller mycket högre klass än division sex. Annars är vi farliga framåt när vi ställer om.

Hur arbetar ni för att rekrytera spelare till seniorlaget?
– Alltså, i mångt och mycket så rekryterar vi inte. De kommer till oss. I många fall är det via kompisar som spelare ansluter. Men vi söker inte aktivt spelare. Vi satsar på de vi har. Spelarna trivs ihop, men är samtidigt vinnarskallar. De bygger varandra och har ett gemensamt mål.

Och ert primära, uttalade mål är att ta steget upp till division fem?
– Ja, det är det. Och det tror jag att vi gör. Så pass duktiga är vi. Vi är unga, men har ändå en hel del rutin. Vi har gjort det bra mot alla typer av lag, även division fyra-lag.

 

Joel Ask

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close