IshockeyNyheter

Kristianstads IK klart för Hockeyallsvenskan: ”Betyder allt”

Kristianstads IK är klart för Hockeyallsvenskan kommande säsong. Sent avgörande mot Almtuna säkrade avancemang för Skåne-laget.
– Det är något historiskt som vi gjort, säger Andreas Lilja, assisterande tränare i KIK, efteråt. 

En lång säsong, fylld av skador och bakslag av dylik karaktär – men ändå spelar Kristianstads IK allsvensk hockey kommande säsong. Efter en dramatiskt sista kvalseriematch mot Almtuna, som William Pethrus avgjorde i förläggningen, blev avancemang klart.

– Det är otroligt skönt, såklart. En jättestor eloge till killarna som verkligen krigat. Vi har haft motgångar under säsongen, men aldrig slutat tro på vårt mål, vilket var att gå upp i allsvenskan, säger KIK:s assisterande tränare, Andreas Lilja.

Hur var det att stå bredvid idag?
– Fruktansvärt jobbigt. Men samtidigt tycker jag att vi kunde vunnit matchen tidigare. Jag tycker vi gör en stark match, trots att de också har lägen, men i slutändan är det rättvist. Vi sa till killarna att hela tiden köra på och jaga dem. Vi har ett skridskostarkt lag, och vi höll oss till planen.

Vad betyder detta för föreningen?
– Det betyder nog allt, tror jag. Det är något historiskt som vi gjort. Föreningen har aldrig varit i Hockeyallsvenskan, och nu är vi där. Det är enorma möjligheter som öppnas. Jag tror det är bra för skånsk hockey i stort också. Nu har vi sju timmar i bussen att fira, och grabbarna är värda varenda sekund.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close