HandbollLUGINyheter

LUGI vände mot Önnered – tar sig an Skuru i semifinal

LUGI var illa ute i kvartsfinalspelet mot Önnered, med underläge 1-2 i matcher och bortafight.
Men det unga laget visade moral och styrka nr det som bäst behövdes och i en målrik tillställning under söndagen blev vändningen ett faktum.

I de fyra första kvartsfinalerna var försvaret i de båda lagen i fokus, vilket ledde till tighta och täta matcher.
Nu, helt plötsligt, var det tvärt om. Både LUGI och Önnered var förvånansvärt passiva många gånger, inte minst Göteborgskorna.

I första halvlek följdes lagen åt till 12-12, men de sista sju-åtta minuterna innan paus kunde LUGI rycka fram till 16-13.
Ett grepp som LUGI aldrig släppte, även om det kändes långt från avgjort någon gång egentligen… Med kvarten kvar och ställningen 23-22 var matchen helt öppen, men LUGI:s hade ett par pjäser som visade härlig spets. Hannah Flodmans enastående skytte fick utrymme och 19-åriga Julia Olsson tog för sig på ett sätt som hon kanske inte gjort många gånger tidigare i SHE.

31-27 slutade det hela och viktigast av allt: 3-2 i matcher till LUGI.
– Det blev en konstig match. Plötsligt spelade båda lagen bättre framåt än bakåt. Men medans vi kunde ta fram nya saker kom inte Önnered med någonting som förvånade oss, sa LUGI-coachen dragan Brljevic till C More.
Som i sändningen fick det väntade beskedet att Skuru valt just LUGI som semifinalmotståndare.
– Ska man tro på experterna är det inte ens lönt att vi åker till Stockholm. Men jag har bara goa minnen från Eriksdalshallen (där Skuru nu ska spela sina matcher) eftersom jag gått till final två gånger i den hallen.

I den andra semifinalen gör H65 Höör och IK Sävehof upp. Egentligen precis som väntat efter den sista grundseriematchen.
– Sävehof har varit i final 13 säsonger i följd. Nu har vi chansen att sätta stopp för det, sa Ola Månsson.
Vars H65 i veckan har tränar i Eslövshallen, med just Eslöv, för att känna sig extra hemma i den arenan.
– Vi följer vår plan som vi haft hela säsongen. Att spela i Eslöv är vi vana vid från bland annat europacupen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close