FotbollHelsingborgs IF

Adam Erikssons Keno-mål gav HIF tre poäng

Adam Eriksson blev hjälte på Olympia med sitt 2-1-mål mot Hammarby.
Ett mål som…
Ett mål som…
Eh, ja, vad var det för någonting?

Har ni någonsin beställt en trekulorsglass med er favoritsmak, solstekt och i behov av nedkylning, för att sedan tappa den direkt i sanden framför ögonen på ditt span?
Har du någonsin bröstat upp dig bakom ratten med din feta BMW vid ett rödljus, nickat lite nonchalant och ditt span vid övergångsstället, och sedan fått motorstopp direkt och klockat växellådan?
Har du någonsin lagat en perfekt oxfilé till ditt span på date för att sedan spela allan med trancheringsknivarna och skurit av halva pekfingret?
Har du någonsin vaknat utsövd kl 07, ätit en härlig frukost, cyklat till jobbet i vindstilla väder med topphumör och massor av kreativa idéer, bara för att vid jobbentrén upptäcka att det är en röd dag och sedan ramla i en gyttjehög och förstöra favoritskorna på vägen hem?

Lägg ihop allt det. Multiplicera det med hundra. Och du kommer ändå inte upp i vad Hammarbys målvakt Gianluca Curci lyckades med.

Men vi tar det från början.
Redan efter en kvart tog Helsingborgs IF ledningen.
Alexander Farnerud prickade stolpen efter en frispark två meter utanför straffområdet och returen stötte Mohammed Abubakari in.
Kvitteringen kom strax efteråt.
Vidar Örn Kjartansson var tillbaka på skånsk mark och blev målskytt direkt. I en en-mot-en-situation med Andreas Granqvist fick han till ett skott i flykten. Påpassligt och snyggt.

I den andra halvleken hade Hammarby bra lägen att avgöra, genom både Tankovic och Kjartansson, men ingen lyckades överlista Calle Joelsson.
Så kom det då.
Adam Erikssons segermål.
Under en raid på vänsterkanten misslyckades han med inläggsförsök ett. Men hammarbybackens täckning blev bara till ett slags motlägg, där Eriksson fick en ny chans.
Inlägg nummer två blev också misslyckat. Det tog på ett annat Hammarbyben och landade mitt på Curci – som ditintills svarat för en riktigt bra insats.
Men den senare misslyckades helt med att stöta bort bollen, fick bollen istället på ett för honom olyckligt sätt på underarmen – och den studsade absurt nog in i eget mål.
Adam Eriksson, denne trofaste slitvarg på vänsterbacken, hade visserligen tio minuter kvar att spela av av matchen, men stack förmodligen till Coop och köpte upp lagret på trisslotter direkt samma kväll. Sannolikt syns han alltså snart i TV4:s morgonsoffa och skrapar fram 25.000 i 20 år. Ytterst välförtjänt å andra sidan.

Tre poäng till Helsingborg hur som helst.
Som hemma på Olympia tog andra raka Allsvenska segern.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close