Eslövs IKHandbollNyheter

Eslöv värvar U-landslagsspelare från LUGI

Eslövs första värvning för framtiden är nu i hamn, det handlar om den 18-åriga mittsexan Ebba Kristiansson, som närmast kommer från spel i LUGI men senaste säsongen mest huserat i deras division 1-lag HK Farmen där hon varit tongivande i sin roll.

Ebba har skrivit på ett treårskontrakt med Eslövs IK och kommenterar sin flytt:
– Det känns väldigt bra och spännande att jag kommer spela i EIK de kommande säsongerna. Föreningen och Lasse kommer att ge mig bra förutsättningar och möjligheter till att fortsätta utvecklas. Det känns som ett naturligt och rätt val i min fortsatta handbollskarriär att spela i EIK.
– Vi har haft en bra dialog under året och jag gillar det föreningen står för och deras satsning. Det är en resa som jag vill vara med på. Jag ser fram emot att lära känna tjejerna i laget och tillsammans med dem kämpa mot gemensamma mål och på sikt nå SHE

Huvudtränare Lasse Eklöv om Ebba Kristiansson:
– Positivt, mycket positivt! Detta är en toppvärvning och Ebba kommer på sikt att bli en riktigt vass SHE-spelare! I Ebba får vi en smart tvåvägsspelare som läser spelet bra både framåt och bakåt samt gillar när det blir fysisk handboll. Ebba kommer att passa in jättebra i vårt sätt att spela och jag ser verkligen fram emot att börja jobba med Ebba!

Fakta: Ebba Kristiansson
Född: 2000
Moderklubb: LUGI HF
Aktuell: Skrivit på treårskontrakt med Eslövs IK

Relaterade artiklar

Back to top button
Close