skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTennis

Frost från Fair Play tog årets första titel

Andra tävlingsveckan i Tunisien fick Linus Frost till en fullträff. Fair Play-spelaren vann dubbelturneringen i Tabarka tillsammans med Simon Freund. Paret finalslog schweizarna Adrien Bossel/Mirko Martinez med 5-7, 7-6, 10-8. ITF-titeln var Frosts första i år, den tredje totalt i karriären.

Frost/Freund inledde turneringen med att besegra Filip Bergevi/Markus Eriksson, paret som vann förra veckans turnering i Tabarka, i en jämn tvåsetare med 7-6, 7-6. Stärkta av den triumfen besegrade paret därefter Anis Ghorbel, Tunisen/Vasko Mladenov, Bulgarien, i kvarten med 5-7, 6-3, 10-6, och fransmännen Amaury Delmas/Corentin Denolly i semin med 6-2, 6-4. Söndagens final blev jämn. Frost/Freund tappade första set, men vände och kunde efter drygt två timmars spel segerjubla.

I singel gick det tungt för Fair Play-spelarna den här veckan. Filip Bergevi föll i andra omgången mot bulgaren Vasko Mladenov (1-6, 4-6) och Frost föll i första rundan mot fransmannen Clement Larriere (6-7, 6-7).

Vägen till titeln

Första omgången: Filip Bergevi/Markus Eriksson, Sverige, 7-6, 7-6

Kvartsfinal: Anis Ghorbel, Tunisen/Vasko Mladenov, Bulgarien, 5-7, 6-3, 10-6

Semifinal: Amaury Delmas/Corentin Denolly, Frankrike, 6-2, 6-4

Final: Adrien Bossel/Mirko Martinez, Schweiz, 5-7, 7-6, 10-8

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close