HandbollHK MalmöNyheter

Bortatrenden slut när HK Malmö åkte ut

Första hemmasegern i SM-slutspelsserien mot Sävehof dödade hela säsongen för HK Malmö. Trots ledning med 22-17 i Partille kunde inte Malmölaget hålla undan. Sävehof vände till seger med 29-28 och avancerade i SM-slutspelet.

– Oerhört tungt och surt. Vi fick en väldigt bra start i den andra halvleken och var loss med 22-17. Sedan vet jag inte riktigt vad vi gjorde? Inte minst när vi fick en ny tvåmålsledning när de kommit ikapp. Men de är lite skarpare än vi mot slutet och har varit det förr, sammanfattade HK Malmös bäste spelare Fredrik Lindahl i CMore bara ett par minuter efter det bittra avgörandet.

Anton Blickhammar fick ett läge att kvittera till 29-29 med mindre än tio sekunder kvar att spela och skottet var hyfsat, men Sävehofmålvakten Agust Eli Björgvinsson räddade med den ena handen.

Just målvaktsfrågan kan ha varit en avgörande faktor. Sävehof kunde byta in Björgvinsson, som lyfte nivån. I HK Malmö var Robin Paulsen Haug tvungen att nonstop-spela eftersom Dan Beutler låg hemma och var sjuk. Paulsen Haug var länge riktigt vass i målet, men när han tappade mot slutet fanns det ingen möjlighet att skifta.

Bäst utdelning fick dock Sävehof på sitt sju mot sex-spel. Alla målen när laget kom i kapp kom med tomt mål där bak. När lägena uppstod utnyttjade Partillelaget dem och de tekniska felen hölls på en mycket låg nivå. Enda gången HK Malmö fick möjligheten att kasta in bollen i det tomma målet ställde dessutom klistret i handen till det så att Jim Andersson sköt åtskilliga meter bredvid det tomma målet.

Efter fem raka bortasegrar mellan lagen i grundserien och slutspelet var det här den första hemmasegern. När den kom blev den alltså avgörande.

För sex av HK Malmös spelare var det tack och adjö. Målvakterna Dan Beutler och Robin Paulsen Haug lämnar för spel i GOG respektive Skjern, Robert Månsson och Binai Aziz, slutar, Adam Lönn ska spela för Stuttgart och Jim Andersson är klar för Ystads IF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close