IshockeyMalmö Redhawks

Redhawks värvar poängkung och landslagsback – båda som återvändare

Under onsdagen presenterade Malmö Redhawks en intressant duo.
Dels den gångna säsongens Allsvenska poängkung. dels en dansk landslagsback.

Dem 23-årige danske landslagsbacken Matias Lassen är klar för en återkomst i klubben.
– Det är jättekul att vara tillbaka. Jag ser verkligen fram emot att få vara med direkt från säsongsstarten. Jag känner väldigt många spelare sedan tidigare och det är riktigt bra grupp. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av den igen, säger Lassen i ett pressutskick.
Under de två senaste säsongerna har han representerat Redhawks, men vid båda tillfällena har han anslutit under säsongens gång – och i fjol blev det bara ett kort gästspel. Att få vara med från start är något som han tror kommer bli en stor fördel.
– Det blir nog en stor skillnad, att vara med från start och komma in i allt direkt. Det underlättar också att jag haft tränarna tidigare och att vi känner till varandra väl, menar Lassen.

Den Köpenhamnsbördige backen har spenderat de fyra senaste säsongerna i Sverige och hittills har det blivit 145 matcher i HockeyAllsvenskan och 63 i SHL – där 45 spelats för Redhawks. Nu väntar nya matcher med rödhöken på bröstet.
– Han har varit här tidigare och visat att han är en duktig back. Vi känner honom väl och vi tror att han kan ta nästa steg hos oss under de kommande säsongerna, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
Matias Lassen har skrivit på ett tvåårskontrakt som sträcker sig till våren 2021.

Ett annat nyförvärv inför den kommande säsongen är också på plats. Nicolai Meyer, 25, återvänder till Redhawks, som han representerade under två juniorsäsonger efter senaste decennieskiftet.
– Min spontana känsla är att det ska bli väldigt kul att komma till klubben igen och spännande att testa på SHL-spel, säger Nicolai Meyer i ett pressutskick efter att ha skrivit på kontraktet.
Ytterforwarden kommer närmast från spel i HockeyAllsvenskan med Södertälje, där han hade en strålande säsong. Meyer toppade både mål- och assistligan och vann därmed naturligtvis även poängligan på imponerande 62 poäng, fördelat på 29 mål och 33 assist.
– Det gick bra för mig i fjol och nu ser jag fram emot att komma till Malmö. Jag vill stå för det hårda jobbet, men även försöka vara kreativ och bryta mönster, säger Meyer, som just nu är på VM-förberedande läger med Danmark, där han matchar mot Tre Kronor både i kväll och under morgondagen.

Nicolai Meyer har lång erfarenhet av den svenska hockeyn och han kommer närmast från fyra raka säsonger i HockeyAllsvenskan.
– Meyer har varit i organisationen tidigare. Sedan dess har han tagit väldigt stora kliv och i honom får vi i en forward med mycket skills. Han kan slå sin gubbe med sin teknik och fina skridskoåkning, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.
Nicolai Meyers kontrakt med Redhawks sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close