FotbollNyheterSvalövs BK

Skyttekungen om målgörande

Tidigare i Landskrona BoIS och Hittarps IK går Nicklas Nielsen in i en ny säsong med Svalövs BK.
Den beryktade skyttekungen hoppas följa upp tidigare säsongers målskörd.
Nedan får 27-åringen svara på några frågor om anfallsspel och målskytte. 

Hur ser du på den nyss inledda säsongen?
– Det är mycket som är nytt. Vi har fått en ny tränare, Issa Manglind, som kommit in med nya ideér. Vilket kommer ta sin tid att komma in i. Men vi har nog än bättre trupp än förra säsongen, och förra säsongen blev vi tvåa. Men i år är där nog fler lag som kommer vara med och slåss i toppen. Det känns okej. Jag tror vi kommer vara med i topp fem och slåss där, säger Nicklas Nielsen, som är både spelare och assisterande tränare i Svalövs BK, om den nyligen inledda säsongen.

Sätter du upp mål för ditt målskytte?
– Jag har väl inte så många mål nuförtiden. Det är väl mest så att jag är sjukt besviken om jag inte gör mål, skrattar Nicklas Nielsen. Jag har väl alltid gjort många mål under min karriär, vilket jag kan ha tagit för givet ibland, speciellt i de lägre serierna. Men det är klart – oavsett vem vi möter, så kommer mitt namn att nämnas. Folk vet att jag gör mycket mål.

Har du alltid varit anfallare?
– Ja. Eller, jag var vänsterback något år i Landskrona BoIS, upp till jag var 15 år, tror jag. Men därefter har jag bara varit forward.

Och du har alltid varit stark i målproduktionen?
– Ja, i stort sett. Jag hade en lite annorlunda roll i Landskorna, och gjorde inte lika många mål. Och jag var så ung när jag spelade där, 16-17 år. Men efter det har det bara flutit på.

Skulle du säga att du fått ut max av dina kvalitéer?
– Ska jag vara helt ärlig så tror jag att – med en hel försäsong i benen – jag inte skulle gjort bort mig i division 1, i Superettan. Det är jag övertygad om. Men allt ska funka. nu är jag 27 år och har insett att det inte kommer bli så mycket bättre, oavsett hur många mål jag gör. Jag har ett år till i Svalöv, sen får vi se hur det blir. Om det är så att jag fortsätter spela, eller bara blir tränare. Jag har ett knä att täcka på också. Just nu spelar jag med ett knä utan korsband, och har gjort så i tio år. Det är väl först nu som jag börjat känna av det.

Vad kännetecknar dig som spelare, utöver ditt målgörande?
– Jag är väl – eller det var mer för som jag höll på med det – ganska teknisk. Nu lever jag mer på min snabbhet och spelförståelse. Jag vet vilka ytor jag ska ligga i för att utnyttja mina egenskaper bäst. Men jag är en “målskytt” och inte mycket mer än så… En pådrivare, som försöker få ut det bästa ur sina lagkamrater.

Det finns målskyttar som har patenterade typer av mål. Har du något typ av mål som kännetecknar dig?
– Alltså, nä, det tror jag inte. Det är svårt. målen ser ju aldrig likadana ut. Jag gör väldigt många mål på frisparkar, faktiskt. Förra året blev det tolv stycken, bara i seriespelet. Jag går oftare på placering än kraft.

Förebilder?
– Det finns många fina fotbollsspelare. Min absoluta favoritspelare är väl Ronaldinho i så fall. Han var en allround-spelare som kunde göra allt. Det ser man inte så ofta idag, tycker jag. Sen Henry, såklart. En bättre avslutare än honom tror jag inte vi kommer få se på länge.

Vilket mål är skönast att göra?
– Eh, ett avgörande mål i 90:onde är såklart skönt, avslutar Nicklas Nielsen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close