FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Stadionträning med intensitet och gästspel av Hugo Andersson

Vet inte om det var vädret eller att den lagts inne på klassiska Malmö Stadion.

Dagens MFF-träning var i alla fall ett nöje att stå och titta på.

Intensiteten var hög och det bjöds på flera riktigt snygga mål och bra individuella prestationer. Av många. Och när de övriga trappade ner, gick ut, stretchade eller övade på frisparkar sprang Oscar Lewicki alldeles för sig själv ett par intensiva ruscher i planens längdriktning.

Att passet var lagt på Malmö Stadion berodde på att man ville spara hybriden som man belastat hårt ända från februari.

– När Stadionplanen är så bra som just nu tyckte vi att det var perfekt att använda den och låta hybriden vila, Men vi är tillbaka där redan i morgon, berättade MFF:s assisterande tränare Andreas Georgson.

Hybriden är helt okej, men med Chelseamatcherna i sikte började den användas ovanligt tidigt och har belastats ända sedan dess.

– När vädret nyligen svängde om till betydligt lägre temperaturer igen och till och med några nätter med frost tyckte vi att det var läge att låta hybriden få ett par dagar att ta igen sig på. Det kommer vi att ha igen senare.

MFF flyttade även U19-matchen mot Åtvidabergs FF (seger 4-2) i måndags till Lindeborg så i princip har hybriden fått ta igen sig sedan fredag förra veckan.

– Och nu ska det ju bli varmt hela helgen, konstaterade Georgson.

Med på träningen var den till TFF utlånade backen Hugo Andersson. Det är meningen att han ska vara det cirka en gång i veckan. Då kan MFF följa upp hans utveckling och fysik på plats och Hugo behålla närkontakten med klubben.

Eftersom han spelade 90 minuter i Trelleborgs FF:s match mot Norrby i måndags var han dock inte med på hela träningspasset på Stadion.

– Jag gick av när man skulle börja spela. Det var just för att att det var match i måndags. Men det är jättebra för mig att ibland vara med och träna här också, sa Hugo Andersson.

Och MFF och TFF håller kontakten för att – som idag – se till att belastningen blir på rätt nivå med tanke på matchschemat i Trelleborg.

Franz Brorsson körde första 100-procent-passet och närmar sig spel.

– 80 i måndags och 100 idag. Om jag blir uttagen är jag redo för åtminstone en plats på bänken på lördag. Det är bara matchkonditionen som ska upp också, lovade han.

Tyvärr finns det ingen möjlighet att göra som med Markus Rosenberg och ge Franz Brorsson en rejäl 90-minuters-genomkörare i U21. Nästa match där är inte förrän den 1 maj (borta mot Helsingborgs IF). Ett av problem med U21-serien är just det i förhållande till Allsvenskan ojämna matchschemat; ibland duggar matcherna tätt, ibland är det långa uppehåll. Om MFF spelat i U21 den här eller nästa vecka hade det varit en perfekt match för Brorsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close