IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Dansk KHL-back klar för Malmö Redhawks

Malmö Redhawks fortsätter på det danska spåret. Nu är även den 27-årige danske landslagsbacken Jesper Jensen Aabo klar för Malmöklubben.

Närmast kommer han från spel i KHL med finska storklubben Jokerit, där han spelat de fyra senaste säsongerna.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och spela för Redhawks. Det kändes väldigt intressant direkt när klubben visade intresse och det är en klubb med ambitioner att vinna. Dessutom tror jag att jag kan bli en bättre spelare genom att jobba med den skickliga tränarstab som finns runt laget, säger Jesper Jensen Aabo i ett pressutskick.

Jensen Aabo har även erfarenhet av spel i Sverige (Rögle BK, Kristianstad och Färjestad). Sedan tidigare har han tre säsonger i HockeyAllsvenskan och två år i SHL i ryggen.

Just nu befinner han sig på Danmarks VM-förberedande läger, där han laddar upp inför sitt nionde raka Världsmästerskap innan det är dags att ansluta till Redhawks.

– I Jesper får vi en skridskostark och rejäl back, som kan hantera alla situationer ute på isen. Han kan spela såväl powerplay som boxplay och vi ser honom som en av våra bärande spelare till den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Jesper Jensen Aabo har skrivit på ett tvåårskontrakt som sträcker sig till våren 2021 och ska spela med nummer 44 på ryggen.

Foto: Bildbyrån

Född: 1991-07-30
Födelseort: Rödovre, Danmark
Längd / vikt: 183 cm / 82 kg
Position: Back
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Rödovre SIK
Klubbar i karriären: Rödovre, Rögle, Kristianstad, Färjestad, Jokerit.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close