Nyheter

SM i duathlon 2019 till Helsingborg – “Vår stad är en perfekt arena”

SM i duathlon 2019 kommer att arrangeras i Helsingborg helgen 14-15 september.
Mästerskapet är uppstarten på en ansökningsprocess där svensk triathlon och Helsingborgs stad har som mål att värva ett multisportmästerskap inkluderade sex EM inom ramen för ett event till 2023.

Svenska Mästerskapet i duathlon (löpning-cykel-löpning) kommer 2019 att arrangeras i Helsingborg 14-15 september. Svenska Triathlonförbundet (STF) blir tillsammans med lokalt föreningsliv arrangör. Mästerskapet rymmer förutom elit, tävlingsklasser i alla åldrar och klasser för motionärer och barn- och ungdom.

STF och Helsingborgs stad har en gemensam avsikt att duathlon-SM 2019 är uppstarten i en process som syftar till att värva ett multisportmästerskap som inkluderar sex Europamästerskap inom ramen för ett event till 2023. Mästerskapen är både för elit och deltagare i olika. åldersklasser. Det genomförs under ett antal dagar och är: medeldistans (triathlon), duathlon, cross (triathlon och duathlon), aquathlon och aquabike. Totalt samlar eventet över 3000 deltagare.

Som en del i STF:s och Helsingborg stads gemensamma process mot ett multisports EM 2023 är avsikten att förlägga fler mästerskap i Helsingborg under åren 2020 – 2023. Syftet är att stärka både möjligheterna till ett framgångsrikt BID och arrangörskapet.

Ola Silvdahl, generalsekreterare STF:
– Svensk Triathlon har god erfarenhet av arrangemang och ser internationella mästerskap på hemmaplan som en viktig del i vår idrotts utveckling. Det stärker vår idrott och ger aktiva långsiktiga mål. Helsingborg stad har på ett utmärkt sätt visat på ambition och delaktighet i detta intressanta projekt. Såväl aktiviteter under processen, som slutmålet kommer på ett bra sätt att bidra både till triathlons och Helsingborgs utveckling.

Johan Lundell, chef Helsingborg convention & event bureau:
– SM i duathlon är början på ett spännande samarbete mellan oss och triathlonförbundet som siktar mot ett multisports EM 2023 i Helsingborg. Vår stad är en perfekt arena för utomhusevenemang och jag hoppas att såväl invånare som näringslivet kommer att uppleva positiva effekter av kommande tävlingar i Helsingborg.

Üve Hillep, arrangemangsanvarig Sweden Triathlon:
– Genom åren har duathlon-SM genomförts på våren och varit en av årets första tävlingar. I år kommer tävlingen gå på hösten som en härlig säsongsavslutning och som sista tävling på svensk mark. Under 2019 kommer vi att slå armkrok med den tidigare arrangören av duathlon SM, IS Göta för årets upplaga av duathlon SM. IS Göta har väldigt bra erfarenhet och kunniga arrangörer.

Foto: Kalle Kemppainen

Relaterade artiklar

Back to top button
Close