FotbollMalmö FFNyheter

MFF-backen Franz Brorsson redo för årets första tävlingsmatch

För första gången i år är Franz Brorsson uttagen i MFF-truppen till en tävlingsmatch.

Infektionen i nedre magtrakten som slog till med full kraft inför första matchen mot Chelsea är utläkt, rehaben avklarad och han är redo att vara en bland de 19 som åker upp till Uppsala för lördagens match mot Sirius.

– Kul att vara matchredo igen. Det kanske tar tid att komma i form, men fotbollsmässigt har det känts väldigt bra på träningarna. Jag har gjort flera 100-procent-träningar. Sedan är det kanske så att tränaren vill se en U21-match eller ett inhopp innan jag startar. Konditionen är kanske heller inte för 90 minuter än. I och med att jag inte spelat i till exempel U21 är det svårt att veta om jag kan 45 minuter, en timme eller en hel match. Men kroppen känns bra!

MFF och Franz Brorsson vet fortfarande inte hur infektionsproblemet uppstod. Strax före den första Chelseamatchen fick han rejält ont och i början fick han gå på kryckor.

– Det satte sig långt ned vid magen. Jag blev supersvag där och fick bygga upp allt igen i gymmet i en månad eller en och en halv. I början gick jag på kryckor i en veckas tid och kunde knappt sova eftersom jag hade svårt att ligga ner och när jag sedan skulle resa mig fick jag i princip rulla av sängen. Så ibland sov jag sittande, Efter en veckas intensiv smärta klingade det av. Jag hade fortfarande ont när jag gick, men kunde fungera normalt. De senaste veckorna har jag varit i stort sett smärtfri och det är väl ungefär en månad sedan jag kunde sluta med penicillinet. Pär Herbertsson bytte sort efter ett par veckor och det nya tog bättre. Det gäller att hitta rätt där också.

Om du startar på bänken imorgon, känner du att du kan bytas in på vilken som helst av de tre backpositionerna?

– Absolut. Med Allan Kuhn spelade jag mycket i mitten. Med Magnus Pehrsson blev det mest till vänster. Efter det har jag spelat mest till höger. Så det är inga problem. Sedan är det kanske så att det är skönare på högersidan eftersom jag är högerfotad, men jag känner mig trygg med att spela överallt.

I ett läge där du inte vet exakt var du står, är det bättre för dig att starta eller hoppa in?

_ Det känns nog rätt okej att hoppa in. Då vet jag orkar. Fast för mig som mittback är det ibland så att träningarna är tuffare än matcherna och det känns ändå som om jag är nära full matchkondition. Fast visst hade det varit skönt att ha en 90 minutersmatch i U21 i benen. Nu är vi dock i en period med rätt få sådana matcher, säger Franz Brorsson.

MFF-tränaren Uwe Rösler är glad över att ha Franz Brorsson tillbaka, men antyder att det kan vara för tidigt att starta honom.

– Franz är bland de 18. Han har tränat fullt ut i tre pass. Härligt att ha honom tillbaka och när man tittar på matchschemat som kommer lär det behövas. Det är skönt att ha åtminstone en av de skadade backarna tillgänglig igen.

– Han var en stabil spelare 2018 och var med mycket, i 65 eller 66 procent av matchminuterna, och när vi sedan gick in i den här säsongen visste vi det plus att han är en ung back i starkt utveckling. När skadan kom var det därför hårt för honom, men det var också hårt för oss. Nu ser jag ett stort leende hos honom och även i stabens och mitt ansikte.

MFF har tagit ut följande 19 spelare till morgondagens match:

Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Andreas Vindheim, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Arnor Traustason, Samuel Adrian, Sören Rieks, Romain Gall, Erdal Rakip, Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Guillermo Molins och Marcus Antonsson.

Traustason bars ut på bår mot Östersunds FK, men har tränat för fullt och är helt redo. Det innebär följande troliga startelva:

Johan Dahlin – Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki – Andreas Vindheim, Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Arnor Traustason, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Marcus Antonsson

I Sirius är Robert Åhman Persson ett osäkert kort. Hans knä svullnade upp efter flera smällar i matchen mot AIK. Läkarundersökningen gav dock ett positivt besked och nu väntar man bara på att svullnaden ska gå ner. Troligen måste han dock avstå matchen mot MFF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close