skanesport_desktop-panorama-1

Avspark Div3FBK BalkanFC TrelleborgFotbollGIF NikeKulladals FFKvarnby IKMalmö City FCTomelilla IF

Speltankar inför lördagens division tre-omgång – ”Lödde ser vääääldigt bra ut”

Full fart i den södra division tre serien som fick ett par intressanta svar förra omgången – men långt ifrån överraskande för den som gjort sin läxa och läst igenom Avspark.

Storfavoriten till seriesegern, LB07, fick sina tre poäng i premiären borta mot Nike. 0-1 slutade en av årets svåraste bortamatcher och under lördagen ställs laget mot BK Flagg, som i sin tur vann sin premiär i derbyt mot Malmö City. Flagg spelade med en man mer i andra halvlek och avgjorde i slutsekunderna genom Rasmus Nilsson.
Nordicbet ställer ut 1,24 på raka ettan – jag är inte ens orolig.

Ännu mer tror jag dock på Nike som ställs mot Kvarnby. Detta Kvarnby som tappat hela sin trupp, fyllt på med (duktiga) U19-spelare. Juniorer som säkert komma att behöva tid för att anpassa sig till seniorfotbollen och division tre – som inte är någon lek.
Kvarnby kan säkert bli bättre under seriens gång, men de får mycket svårt att hålla sig kvar.
Borta mot IFK Trelleborg i premiären blev det förlust med 4-0, men de tre sista bollarna trillade in sista tio.
Nike ska vinna detta och 1,38 får väl duga – utan att jag för den skull säljer ena njuren och lastar in allt på Lommagänget.

Ett lag som ser väldigt väääldigt bra ut är Lödde. 5-0 i premiären mot Kulladal var hur vattentätt som helst och nu väntar likvärdigt motstånd i form av Malmö City, som saknar avstängde Valmir Mulaj (men fått in ett sent starkt nyförvärv). I Lödde har den återförenade tränarduon Mats Lilienberg och Kim Johansson (bilden) uppenbarligen fått många pusselbitar på plats – och kryddat laget med fin spetskompetens.
1,44 på Lödde är väl det singelspel jag attackerar hårdast i toton. Tycker 1,25 är närmare sanningen.

I övrigt då?
FBK Balkan ska vara favoriter mot FC Trelleborg, men det blir nog tightare än vad 1,54 på tvåan indikerar. Pass.

Tomelilla, som spelade 0-0 mot just Trelleborg i premiären, blir favoriter mot Kulladal. Jag anar en målsnål tillställning 0-1?

Gratis: Avspark – bibeln inför division 3 och 4

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2