NyheterTennis

Fair Play-tjejer tog JSM-guld

Adelisa Kahriman och Edit Cosmo från Fair Play TK imponerade stort i junior-SM inomhus och tog guld i flickdubbel 14. För Adelisa blev turneringen extra lyckad. Hon storspelade även i singelklassen, nådde semifinal och lämnade Göteborg med två medaljer.

– Otroligt roligt och välförtjänt för flickorna och en stor eloge till tränarna som hjälper tjejerna i deras dagliga träning, säger Fair Plays sportchef David Gustafsson i ett utskick.

Cosmo/Kahriman, som var fjärdeseedade i dubbelklassen, vann fem matcher totalt och avslutade tävlingen med två toppmatcher. I semifinalen besegrades förstaseedade June Björk, Trollbäckens TK/Amina Kadic, Ullevi TK, i en jämn tvåsetare, 7-5, 7-5, och i fredagens final slog Fair Play-paret andraseedade Stina Larsson, Lillåns TK/Lisen Rinman, Smedslättens LTK, med 3-6, 6-3, 10-8.

Redan på torsdagen knep Adelisa sin första medalj. Fair Play-spelaren upp starka insatser i flicksingel 14 och besegrade Jolanda Johansson, Skövde TF, Carla Wendt, Smedslättens LTK, Vanja Cado, Karlskrona TK, och Amina Kadic, Ullevi TK, i raka set på vägen fram till semifinal. Där pressade hon slutsegraren Stina Larsson, Lillåns TK, men förlorade till slut en tresetare med siffrorna 5-7, 6-1, 3-6.

 

Fair Play-duons dubbelmatcher i FD14

Andra omgången: Irma Evers/Grete Kjaergaard, SALK 6-0, 6-0

Tredje omgången: Emy Jiserup, ATL/Esther Magnusson, Helsingborgs TK 6-2, 6-3

Kvartsfinal: Bella Bergkvist Larsson, Åmåls Nya Tennisklubb/Tilda Larsson, Sandareds TK 6-3, 6-2

Semifinal: June Björk, Trollbäckens TK/Amina Kadic, Ullevi TK 7-5, 7-5

Final: Stina Larsson, Lillåns TK/Lisen Rinman, Smedslättens LTK 3-6, 6-3, 10-8

Adelisas matcher i FS14

Andra omgången: Jolanda Johansson, Skövde TF 6-0, 6-1

Tredje omgången: Carla Wendt, Smedslättens LTK 6-0, 6-0

Fjärde omgången: Vanja Cado, Karlskrona TK 7-6, 6-1

Kvartsfinal: Amina Kadic Ullevi TK 6-1, 2-0 uppg.

Semifinal: Stina Larsson, Lillåns TK 5-7, 6-1, 3-6

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close