skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Hektisk påsk för MFF:s U17 – Kalmarmålvakt redo att ta steget

Förra söndagen vann MFF U17 med 4-1 över BK Häcken i P17-allsvenskan. Efter det åkte truppen till en stor turnering i Italien. På Påskafton kom man hem och idag reste man till Trelleborg och besegrade TFF med 1-0.

Med på Italien-resan var division 2-laget IFK Bergas 15-åriga målvaktslöfte Melker Ellborg (bilden) och enligt tidningen Barometern har han redan bestämt sig för att flytta till Malmö och gå över till MFF.

Melker Ellborg är fostrad i Kalmarklubben IFK Berga och debuterade i A-laget redan som 13-åring när han hoppade in de sista 20 minuterna i en träningsmatch mot Älmeboda/Linnaryd och förra året kom han med i P15-landslaget.

Turneringen avgjordes i Rieti och MFF var nära att avancera till semifinal. Seger mot Cagliari hade räckt, men det blev bara oavgjort 1-1. Istället gick Cagliari till final där det blev förlust mot ett mycket starkt Roma.

Mot TFF kom det avgörande målet strax efter pausvilan och gjordes av August Karlin.

– Vi var väl inte helt nöjda. TFF blir väldigt låga i den första halvleken, vi fick ha bollen mycket på deras planhalva och skapade flera målchanser utan att få utdelning. Sedan kom målet och vi fortsatte att ha initiativet även om TFF flyttade upp lite. Vi skapade färre chanser i den andra halvleken och med tanke på övertaget borde vi klarat skapa mer, konstaterade MFF-tränaren Robin Asterhed.

Då höll det på att gå som det brukar i sådana matcher. Alldeles mot slutet skapade Trelleborgs FF en jättechans till kvittering på hörna.

Mot Häcken var MFF överlägset. Isak Bjerkebo gjorde tre av målen i 4-1-vinsten och Alvin Holmgren det resterande

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close