skanesport_desktop-panorama-1

BloggarNyheterPadelbloggen

Vad vill Padelförbundet med landslagen?

Här hemma är det utveckling i rasande fart…dock inte för mig utan dottern Estelle. Det är underbart att se henne knäcka nya koder hela tiden och nu tar hon sig fram i huset för egen manöver. Själv har jag fått hålla tillbaka lite i träningen. Efter ett par tuffa pass i förra veckan med bland annat en träningsmatch i PDL Lund, högg det till i vaden under en duell mot Anna Åkerberg. Det var inget allvarligt, men efter rekommendation från min sjukgymnast blev det över en veckas vila.

Mitt motto har innan varit att alltid köra en repetition mer än tänkt, men på äldre dar (läs klokare tvåbarnsmamma!), tränar jag hellre en repetion mindre än planerat. Jag har haft en hel del allvarliga skador under mina volleyboll- och beachvolleybollkarriärer, men jag har under min padelsatsning varit skonad från liknande händelser. Eftersom en graviditet och förlossning egentligen är ett trauma för kroppen gäller det att träna smart nu och ha tålamod…kanske inte min starkaste sida.

När jag inte får spela padel har jag istället tittat på padel. Jag är en riktig nörd som kan sitta och titta på gamla matcher där jag vet resultatet. Det finns mycket att lära av att se proffsen spela, bland annat vilka val de gör och hur de bygger upp poängen. Tyvärr pratar kommentatorerna spanska, så mina sex år med tyska i skolan underlättar inte. Dock finns där några matcher med engelsk kommentatorer, nämligen självaste Dani Dios. För er som inte vet har han varit en uppskattad förbundskapten för herr- och damlandslagen under säsongerna 2017-2018.

Mitt mål efter födseln av Estelle har varit att ta mig tillbaka till landslaget, men nu har det gått fyra månader av 2019 och trots öronmärkta pengar från sponsorer till landslaget har förbundet varken organisation eller någon planering för landslagen på plats ännu. Vi som kandiderar till en landslagsplats har inte heller hört något från förbundet så frågan är vad förbundet vill med landslagen?

Svensk padel utvecklas i snabb takt på grund av alla entreprenörer som bygger hallar. Dessa aktörer har dock svårt att prioritera elit- och juniorutveckling och mot denna bakgrund behöver svensk padel ett fungerande förbund som kan hantera dessa viktiga områden. Jag hoppas därför att förbundsstyrelsen börjar kommunicera vad deras vision och mål med landslagen är och även belyser hur de vill stimulera att fler juniorer börjar spela padel. Den sista frågan är för övrigt den stora utmaningen för både hallägarna och förbunden.

Ha en härlig vecka med förhoppningsvis mycket padel!

Åsa

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close