skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterSkabersjö IF

Mittbacken får dubbla roller i Skabersjö IF

Rutinerade Patrik Althin har huserat i Skabersjö IF:s mittlås sedan fjolårssäsongen – och kommer fortsätta göra så. Nu utökas hans arbetsbeskrivning i klubben, i och med beträdandet av rollen som assisterande tränare. 

Kan du berätta om din tid i Skabersjö iF?
– Kom till Skabersjö förra året eftersom jag ville lira med kompisarna i Svedala. Vi hade en fantastisk säsong 2018 men tyvärr nådde vi inte ända fram. Stortrivs i Skabersjö, inte varit i många föreningar som denna. Alla ställer upp för varandra och det finns alltid ett leende på läpparna, säger Patrik Althin.

Hur kommer det sig att du antar rollen som spelande ledare?
– Jag fick frågan från vår tränare precis innan säsongen skulle starta. Det kändes rätt från början och det tog inte lång tid innan jag tackade ja till utmaningen. Främsta anledningen var att jag vill ”stötta” klubben på det sättet som jag kan.

Hur tror du att det kommer påverka dig på och utanför planen?
– Självklart kommer det att “sluka” lite tid men ser det enbart som positivt och utvecklande. Som spelare kommer det inte vara någon större skillnad, jag fortsätter på samma sätt som tidigare och spelar så länge kroppen håller. Även om jag är delaktig i laguttagningen så är det huvudtränaren som fattar det slutgiltiga beslutet om matchtruppen.

Vad har du för ambitioner med din tränarkarriär?
– Först och främst vill jag hjälpa Skabersjö IF. Efter säsongen får jag utvärdera om jag kommer att fortsätta som tränare under kommande år.

Vad tror du om säsongen 2019 för er del?
– Trots en del spelartapp och skador så har vi fått en bra start på säsongen. Med vårt spelarmaterial skall vi vara bland de fem bästa. Vi har fortfarande en del att jobba med och tror att det kommer bli i slutändan, avslutar Patrik Althin, numera spelare och assisterande tränare i Skabersjö IF:s seniorlag.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close