Trav

Nu börjar allvaret för Conrad Lugauers stjärna Campo Bahia

På torsdag börjar allvaret för Jägersrostjärnan Campo Bahia.
Efter vinsten i Michelsens Bil Derby Trial kliver nu Conrad Lugauers 4-åriga supertalang ut i kvalet till Kungapokalen på Åby.
– Hur kaxigt det än kan låta, förutom kvalet till Kriteriet och Kriteriet i fjol har allt varit utbildning. Nu börjar vi tävla.

Efter det berömde ”monsterjobbet” i mars blev Campo Bahia jättefavorit i Derby Trial – men galopperade i första kurvan innan han på ett imponerande sätt reparerade galoppen och vann enkelt.
– Det var egentligen det bästa som kunde hända, säger Lugauer uppriktigt. Jag lärde mig att ta det lite försiktigt i den första kurvan.
På torsdag startar Campo Bahia från spår elva, men det låter inte direkt som om Lugauer är bekymrad över läget utan han är full av tillförsikt och litar på sin häst.
– Campo Bahia mår alldeles utmärkt efter sin årsdebut. Vi var till veterinären och kollade upp honom, men allt var bara bra. Förra fredagen gick han ett heat över 2000–meter, igår [måndag] fick han ett lättare intervallpass och idag [tisdag] har han bara varit ute och joggat lite lätt. Det är helt enkelt normal träning för honom.

Campo Bahia blir givetvis megafavorit på V64–spelet och i ett normalt lopp ska han vara mer eller mindre omöjlig att besegra. Från elftespåret behöver inte heller Lugauer ge sig in i någon hetsjakt från start utan kan välja att köra runt fältet när det passar.
I kvalet blir det precis samma balans som i årsdebuten, skor runt om och bomull i öronen.
– Tussarna spar vi till finalen, säger Lugauer och skrattar.
Allt är bara uppåt med Jägersros nästa stjärna, en häst som är döpt efter den tyska träningscampen under fotbolls–VM i Brasilien (Conrad Lugauer är stor fotbollsfantast) och som kan bli egentligen hur bra som helst.
Stall Lugauer har även Night Brodde och Ferrari Sisu med i kvalen. Övriga Jägersro hästar som försöker kvala in till Kungapokalen är: Hurricane River (Ola Samuelsson), Smokin Joe (Adrian Kolgjini) och Quick Vald (Christoffer Eriksson)
I kvalet till Drottningens Pokal tar Zara Kronos (Joakim Lövgren) chansen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close