FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki: Det är riktigt roligt att spela mittback

Två matcher rad har MFF:s vikarierande backlinje med Eric Larsson, Rasmus Bengtsson och Oscar Lewicki hållit nollan.

– Det är roligt att vara mittback. Så länge vi vinner och håller nollan som vi gjort de två senaste, är det till och med riktigt roligt, säger Oscar Lewicki.

– Mot Sirius kändes det väldigt stabilt. Även mot Östersund tyckte jag att vi gjorde en bra match. Laget har försvarat sig väl och för min egen del tycker jag också att det stämt bra..

Har du efterhand hittat tajmingen i rollen?

– Matcherna är olika. Mot Östersund var jag lite mer offensiv än jag brukar vara i den rollen. Eftersom spelet tillät det kunde vi hålla i bollen i längre sekvenser. Då finns det tid att komma upp och när de lägena kommer är det inget jag har några problem med. Istället passar det mig rätt väl. Mot Sirius var det lite mer att ligga rätt och inte gå så mycket offensivt, men jag tyckte att även det funkade jäkligt bra.

Är det lättare för dig att vara mittback i en tre- än en fyrbackslinje?

– Jag tror nästan snarare att det är tvärtom. Rollen är lite mer komplex, det finns mer beslutsfattande än i en fyrbackslinje. Men vi har frihet att köra framåt så länge vi värderar situationerna.

Hur mycket betyder Rasmus Bengtsson för dig och Eric Larsson i era roller?

– Svårt att svara på, han är ju den ende vi spelat med. Men han är jäkligt bra. Det finns inga frågetecken kring att han är en riktigt stark mittback. Vi känner dessutom varandra rätt så väl nu efter att ha spelat ett par matcher tillsammans. Han är bra med bollen och solid defensivt.

När de skadade mittbackarna är tillbaka, var tror du då att du konkurrerar bäst; i backlinjen eller mittfältet?

– Svårt att säga. Vi får se hur det utvecklar sig, men som jag spelar vill jag se det som att jag konkurrerar på båda platserna. Sedan får vi se var Uwe vill sätta mig. Jag ser iallafall fortfarande mig som en mittfältare. Jag tror att han också gör det.

– Fast just nu är chansen till spel större där bak med Behrang, Lasse och Franz borta. Det är ju därför jag spelar där.

Nu är du bara 26 år, men många spelare har tagit klivet tillbaka från mitten till backlinjen och förlängt karriären ett par år. Kan du se det här som ett tidigt bra test på vad som om ett par år kanske blir din naturliga roll?

– Om jag kan plussa på två år på min karriär tar jag gärna det.

Vad är det allra roligaste med att spela mittback?

– Att få lite fina nickkamper som mot Haglund senast. Det blir annorlunda dueller också, lite mindre springa och styra och inte vinna boll och mer duellspel där man kommer nära spelarna.

MFF har tagit ut samma spelare som senast mot Sirius. Enda skillnaden är att Anel Ahmedhodzic hamnar utanför truppen som därmed består av 18 istället för 19 spelare.

Truppen: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, Andreas Vindheim, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Arnor Traustason, Samuel Adrian, Sören Rieks, Romain Gall, Erdal Rakip, Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Guillermo Molins och Marcus Antonsson.

Borta på grund av skador är fortfarande Behrang Safari och Lasse Nielsen.

I Hammarby saknas Alexander Kacaniklic, som missade 3-1-segermatchen mot AFC Eskilstuna i söndags på grund av känning i en vad. Ingen spelare i varken MFF eller Hammarby står på två varningar och riskerar avstängning vid nästa gula kort.

Matchen kommer att dömas av Kristoffer Karlsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

NordicBet har odds på matchen

MFF-Hammarby

1: 1,60, X: 4,20, 2: 5,55

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close