FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

En extremt imponerande halvlek – eller bara det gamla vanliga?

MFF vann mot Hammarby. Igen.

Det här var sjätte gången lagen möttes i Allsvenskan i Malmö sedan nya Stadion invigdes 2009. Resultat sex segrar och målskillnaden 19-4.

Frågan är därför hur stora växlar man ska dra på att:

MFF gjorde årets bästa halvlek i Allsvenskan.

MFF den här gången effektivt dödade matchen när man hade chansen att göra det.

MFF när man fick upp tempot, kom ut på kanterna, snabbare växlade från kant till kant och gjorde sju riktigt bra minuter i inledningen av den första halvleken och 45 suveräna i den andra var överlägset Hammarby.

MFF med den nykomponerade backlinjen åter övertygade bakåt. Rasmus Bengtsson var lysande, Oscar Lewicki bäst på plan och Eric Larsson lyfte sig från en något stirrig och överarbetad förstahalvlek till en riktigt, riktigt bra andrahalvlek.

MFF på nytt visade att avbytarna kan – och ofta gör – skillnad. Den här gången kom Jo Inge Berget in, ersatte en för dagen olycklig Andreas Vindheim och gjorde en väldigt lovande insats på kanten. Uwe Rösler poängterade på presskonferensen att han inte sett Berget som wingback, men litade på sina tränarkollegor (läs Georgson) som gjort det. Nu vet Rösler också och det blir plötsligt på nytt lite svårare för den hårdjobbande, evighetslöpande norrmannen att övertyga om att han bara ska vara aktuell som anfallare.

Men som sagt, frågan hur stora växlar man ska dra kvarstår…

För allt det här ska ju vägas mot att Malmö FF bara gjorde det man numera alltid gör – besegrar Bajen i Malmö.

Tre raka segrar går dock inte att snacka bort. MFF ska njuta av den här godbiten och i helgen kommer det riktiga testet. IFK Norrköping borta på den extremvattnade konstgräsplanen är den hittills i särklass svåraste uppgiften både för laget som helhet och det ”nya försvaret”.

Men det bästa har jag sparat till sist:

Avsluten.

Sören Rieks och Arnor Traustason tävlar ju numera om vem som kan bryta in från vänsterkanten och göra snyggast mål. Rieks leder.

Och Jo Inge Bergets inlägg och Markus Rosenbergs nick till 4-1 var också en läckerbit.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close