FotbollNyheter

Malmö City luftade truppen – och tog övertygande seger i DM

Ett gäng DM-matcher stod på menyn denna onsdagskväll. På Kirsebergs IP drabbade Malmö City FC och Furulunds IK samman i en match som slutade hela 6-1 till hemmalaget.
– Nöjd med vad killarna presterade, säger Malmö Citys huvudtränare, Marco Whittle, efteråt. 

6-1, visst. Men matchbilden på Kirsebergs IP var långt jämnare än vad resultatet till slut gestaltade. Furulunds IK stod upp bra, hotade stundvis och hade sina lägen – men tre snabba mål efter 20 minuters spel försatte Malmö City FC – och matchen i stort – i en rytm som inte gick att vända.

– De var ett bra lag, som spelade en välorganiserad fotboll. bättre än vad jag trodde, faktiskt. men jag tycker vi gör det bra och är kliniska när vi väl fick våra chanser, sa Malmö City FC:s huvudtränare, Marco Whittle, efteråt.

– Men vår inledning var skakig. Vi är inte riktigt bekväma. Men sen får vi våra chanser och är effektiva. Sen vänder det för oss.

En tremålsledning i paus blev senare fyra, efter att Malmö City utökat ledningen kort efter halvtidsvilan. Därefter hade Furulund inte mycket att sätta emot.

– Vi skruvar upp tempot efter paus och har bra kontroll på det, tycker jag.

För Malmö City låg kvällens DM-batalj inklämd mellan två seriematch. Därav luftade man startelvan rejält – vilket tillät många unga spelare att glänsa.

– Jag är väldigt nöjd med vad jag såg från vissa spelare idag. Det kommer ge mig huvudbry inför helgens match.

Vad är det som gör att ni lyckas offensivt idag?
– Vi vill ju spela offensiv fotboll. Vi kan spela väldigt fin offensiv fotboll – och det gör vi. Sen var vi lite svajiga bakåt och bjöd på lite för mycket. De hotade oss. Men jag kände att vi hade så pass bra lag att vi skulle komma vinnande ur detta. Jag var missnöjd i halvtid, men sedan höjde vi oss och kontrollerade det.

 

Resultaten från kvällens DM-matcher:
IF Lödde – IK Wormo, 4-0
KSF Kosova – Marieholms IS, 4-3
Lunnarps BK – Husie IF, 0-5
Malmö City FC – Furulunds IK, 6-1
Åstorps FF – Högaborgs BK, 4-5
Ekets GoIF – IFK Klagshamn, –
FC Bellevue – Råå IF, 3-2
FC Trelleborg – Åkarps IF, 2-1
IF Limhamn Bunkeflo – Kullavägens BK, 3-0
Näsby IF – BK Skansen, 4-0
Södra Sandby IF – Dösjöbro IF, 2-3
Vellinge IF – GIF Nike, –

 

Joel Ask

Foto: Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close