skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF fyra i stor internationell U18-turnering i Schweiz

MFF:s U19-trupp gjorde flera starka insatser i den internationella ungdomsturneringen Wambo Cup i Schweiz. Men ett sent mål i gruppspelet mot Krasnodar ställde till det och till slut fick laget nöja sig med en fjärdeplats.

– Men jag är stolt över prestationen. Vi mötte bara bra lag och det var väldigt nyttiga matcher för oss, säger MFF-tränaren Roland Larsson.

I MFF:s grupp spelade distriktslaget Ticcino, Krasnodar och Rijeka.

Efter en inledande 1-0-seger över Ticcino – som samlat de bästa spelarna från arrangörsdistriktet kring Lugano – mötte MFF Krasnodar. MFF höll länge 1-1 efter ett mål av Kevin Harletun, men alldeles i slutet av matchen fick det ryska laget in ett segermål.

– Tyvärr blev det en returboll efter ett klungspel som de satte in bakom vår linje i klar offside. Det var bittert att få i nacken på sista minuten på tilläggstiden.

I slutmatchen mot Rijeka från Kroatien behövde MFF spela oavgjort för att ta sig vidare. Det lyckades man med också via 0-0, men det sena målet mot Krasnodar innebar att man avancerade som grupptvåa och fick möta storfavoriten Red Bull Salzburg i semifinalen. Där blev det förlust med 1-2.

– Vår bästa insats spelmässigt. Red Bull Salzburg pumpar in pengar i sina ungdomslag och det var en bra match mellan två starka lag där vi trots det mycket höga tempot höll bra kvalitet i passningsspelet. Där visade vi att vi får resultat av vårt sätt att jobba och vårt 3-5-2-spel. Dennis Nanasi (bilden) gjorde 1-0 för oss, de kvitterade till 1-1 och precis när vi tyckte att vi hade ett riktigt bra grepp om matchen gjorde de även 2-1. Mot slutet forcerade vi utan att få in bollen, sammanfattar Roland Larsson.

Det blev även en match om tredje pris, något avslagen och med två trötta lag. MFF mötte Krasnodar igen och den här gången blev det 3-1 till ryssarna. Sebastian Nanasi gjorde mål igen.

I finalen körde Red Bull Salzburg över belgiska Genk och vann turneringen.

MFF-målet mot Ticcino gjorde Amin Sarr, som stod för en stark turnering liksom hela backlinjen.

Åldersklassen i turneringen var U18, men det var tillåtet att ha med sex stycken spelare födda -00. MFF åkte därför ner med fem 00:or och resten födda -01 och -02.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close