skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Förre Torn-spelaren gör succé i Superettan

Under vintern lämnade Torns IF:s skyttekung, Astrit Seljmani, för Superettan och Varbergs BoIS – där 22-åringen stått för en succéartad inledning.
– Jag bara kör mitt race, säger Astrit Seljmani. 

Inför säsongen 2018 anslöt Astrit Seljmani till Torns IF i division ett. En säsong och 28 matcher senare var anfallaren Torns bäste målskytt på 13 mål.
Insatserna i Skåne tog honom till Varberg BoIS – där Seljmani varit en starkt bidragande orsak till lagets frejdiga start i Superettan. Fyra raka segrar för Varberg, fem mål för glödhete Astrit Seljmani.

– Det är klart man känner att det går bra när målgörandet rullar på. Jag har kommit in i laget jättebra, allt känns bra. Men jag har kört på samma spår som alltid, som i Torn, säger Astrit Seljmani.

Hur känner du att steget från division ett till Superettan har varit?
– Det är väl inget stort steg egentligen, mest taktiskt bara. Jag känner att det varit ett perfekt steg för mig, helt klart. Nu handlar det bara om att hålla uppe detta. Fem mål på fyra matcher är bra, men det gäller att fortsätta jobba på. För det är klart det snackas när en anfallare gör många mål – men det kan ändras.

Under fjolårssäsongen var Varbergs BoIS ett lag i Superettans nedre regioner. Man lyckades med nöd och näppe hålla sig kvar. Men fjolåret är lätt glömt när de aktuella resultaten är till belåtenhet.

– Vi vill ju göra det bättre än förra året. Men målsättningen är samma – att vi ska hålla oss kvar. Det är inget som har ändrats. Vi går in i varje match för att vinna den, sen får vi se. Annars trivs jag jättebra i staden, i laget, så jag är jättenöjd med allting, avslutar Astrit Seljmani.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close