FotbollMalmö FFNyheter

MFF och Malmö Opera i nytt samarbete

I sommar kommer Malmö FF att arrangera sin årligen återkommande Sommarfotboll på tio orter runt om i regionen. På flera av orterna kommer Malmö Opera samtidigt att ge föreställningen ”Malmö Opera på lastbil”, en musikalshow med artisterna Sara Lehmann, Michael Jansson och Oscar Pierrou Lindén.

Fotboll och scenkonst samverkar för att sporra och inspirera en ung publik.

Niclas Carlnén (VD MFF), Matilda Gross (”Matilda” i den aktuella musikalen på Malmö Opera), Markus Rosenberg (kapten i MFF) och Michael Bojesen (Malmö Operas teaterchef).

I pressmeddelandet poängteras att Malmö FF och Malmö Opera är två starka och legendariska varumärken inom sina respektive områden. Under sommaren kommer de två skånska institutionerna att samarbeta med syftet att uppmärksamma idrottens och kulturens värde i ett hållbart samhälle.

I juni 1944 vann Malmö FF det första SM-guldet. Den 23 september samma år invigdes huset vid slutet av Fersens väg som idag är Malmö Opera. Nu, 75 år senare, initierar de två verksamheterna ett samarbete.

Foto: MFF 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close